2015-04-27 17:46:03• hírek • Kocsis Zoltán

Tűz volt az egri polgármesteri hivatalban

Tűz volt vasárnap éjszaka az egri polgármesteri hivatalban: lángra lobbant a kazánház teteje, a tűz pedig gyorsan átterjedt az egész tetőszerkezetre. Személyi sérülés szerencsére nem történt, fontos dokumentumok nem sérültek meg, de az anyagi kár jelentősnek mondható.

A lángok éjfél körül csaphattak fel a kazánház tetején. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már égett a garázs és az archívum tetőszerkezete is. A lánglovagoknak sikerült viszonylag gyorsan megfékezniük a lángokat, így maga a polgármesteri hivatal épülete nem forgott veszélybe.

A szakemberek szerint a nem megfelelően kitisztított kémény okozhatta a tüzet: ez lobbanthatta lángra az onduline hullámlemezt.

Szabó Elek polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a tetőszerkezet, a gerendázat tönkrement ugyan, de az épületet az álmennyezet megvédte, így nem csak az archívum értékes dokumentumainak nem esett baja, de még a műanyag nyílászárónak sem. „Becsléseink szerint olyan 20.000 lej körül lehet a kár", vélte Szabó.

„Mondtuk a fiúnak, csak akkor fűtsön be, na nagyon muszáj, ha lehűl a levegő. Annak ellenére, hogy vasárnap délután, este sem volt hideg, mégis tüzet gyújtott. Az évszak utolsó tűzrakásánál kellett megtörténnie", bosszankodott Szabó Elek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: