2011-12-29 15:52:42• hírek • Póti Orsolya

Rohammentő-szolgálat indul Avasfelsőfaluban

Burz Iulian, a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének főparancsnoka december 29-én tartott sajtótájékoztatóján beszámolt az avasfelsőfalui kirendeltségen történő változásokról.

A főparancsnok elmondta: december 30-án, pénteken az avasfelsőfalui kirendeltségén is beindul a SMURD rohammentő-szolgálat. Ennek köszönhetően Szatmár megyében jelentősen csökken a szolgálat reakcióideje. Az alakulat Komorzán, Vámfalu és Avasfelsőfalu településekről és ezek környékéről érkező riasztásokhoz fog kiérkezni, a balesetben szenvedőket pedig az Avasfelsőfalui Városi Kórház sürgősségi osztályán látják majd el.

„A tasnádi és a turci tűzoltó alakulatok januárban kapják meg a SMURD mentőautókat, és valószínűleg a jövő év második felében egy C típusú mentőautóval bővül a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, így még jobb lesz az orvosi ellátás - fejtette ki Burz.

A parancsnok elmondta, a mentőszolgálat egészségügyi személyzete rendkívül képzett, és sokszor néha olyan ellátást is biztosít, mely nem tartozik feladatkörébe. Szolgálatuk során a paramedikusok egy traumatológussal vannak kapcsolatban, így hozzáértéssel végzik munkájukat.

„Idén a Sürgősségi Helyzetek felügyelőségének munkatársai 1756 bevetésen vettek részt, és 1780 személynek biztosítottak sürgősségi ellátást. Emellett a tűzoltóosztagok 565 bevetésen voltak jelen" - mondta el Burz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: