2013-11-01 15:29:45• hírek • Szatmár.ro

Továbbra is várjuk a közlekedést érintő változtatási javaslatokat

Sorra érkeznek az észrevételek a szatmári közlekedés kapcsán.

Kézbe vesszük a város és a megye biztonságos közlekedésének az ügyét! Ebben a munkacsoportban te is tag lehetsz, csak mondd el, hol tapasztalsz hibákat, hiányosságokat a megyeközpont vagy a megye útjain. Észrevételeidet és javaslataidat nyereményekkel jutalmazzuk - szólt a nemrég közzé tett felhívásunk.

Olvasóink pedig pozitívan reagáltak felkérésünkre, érkeztek is az újabbnál újabb észrevételek, ezeket pedig most közöljük is. De mielőtt ezt megtennénk, újra felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy továbbra is várjuk a olvasóink jelzéseit: mi nincs rendben a megye illetve a város közlekedésében?

Olvasóként nem kell egyebet tenned, mint fotód, rajzod vagy szöveges véleményed beküldésével jelezd számunkra: hol vannak helytelenül kihelyezett, ottfelejtett vagy rosszul látható közlekedési táblák, helytelen útburkolati jelzések, szabálytalanul parkoló járművek vagy bármilyen más jelenség, amely a közlekedés biztonságát befolyásolhatja. Az egyhónapos kampány anyagait és javaslatait átadjuk a városi és megyei közlekedésbiztonsági munkacsoportoknak, figyelemmel kisérjük a további fejleményeket és beszámolunk a jobbító intézkedésekről is. További információkat a kampányunkról és a kitöltendő űrlapot is  ezen a linken lehet elérni.

A beküldők között hetente kisorsoljuk az Auto Check Center ajándékait.

Doloczki István

Észlelt probléma helye: Károlyi út és a Lalelei/Prahova sugárútak kereszteződése, a kenyérgyár irányából jövet, balra - a Szamos piac felé - kanyarodáskor.
Észlelt probléma leírása: 1. Sokszor szembesültem már azzal a helyzettel, hogy amikor a középső (Nagykároly felé tartó) sáv telített (tehát tovább tart a sor, mint ahol a balra kanyarodó sáv kezdődik), a Szamos piac felé kanyarodók zöld lámpa esetén sokszor "elvesztik türelmüket" és a duplavonalat átvágva, 50-100 métert a szembesávon tesznek meg, veszélyeztetve ezzel a szemből jövőket. Szerencsére nem túl nagy ilyenkor a szemből jövő forgalom, de olyat is láttam már, hogy 4-5 autó tartózkodott a jelzőlámpa környékén és valaki mégis rászánta magát erre a manőverre, épp időben becsúszva a megfelelő helyre. Véleményem szerint ezt pár, a régi központi körforgalomban is felállított bólya segítségével orvosolni lehetne. 2. A Nagykároly, illetve a Burgya sarok irányába tartó középső sávok telítettségére pedig nagyon egyszerű - pl. Temesváron és Aradon már nagyon régen alkalmazott - megoldás az lehetne, hogy nem csak a középső, de a jobbra tartó 1-1 sáv is haladhatna előre (is). Tehát középső csak előre, jobb oldali sáv pedig előre és jobbra is. Persze azoknak, akik a Golescu hídra, vagy a másik irányból a Szamos piac felé kanyarodnának kicsit romlana a helyzetük, de az ő számuk szerintem elhanyagolható azokhoz képest, akik előre szeretnének haladni. Ez a két sáv 90%-ban üres, míg a középsők kb. ugyennyire telítettek. Nem mellesleg, jelenleg is rengetegen használják így ezeket a sávokat, annak ellenére hogy még nem szabadna.


Észlelt probléma helye:
A George Coșbuc és a Vasile Lucaciu utcák kereszteződése, a Coșbucról a Lucaciura, balra kanyarodáskor.
Észlelt probléma leírása: Az említett helyzetben nagyon sokszor az ott parkoló autók miatt (de a Lucaciu utcában lévő kanyar miatt amúgy is) lehetetlen kilátni egy normál magasságú személygépjárműből, így a kikanyarodás sokszor a lottózáshoz hasonlítható. Egy a szemközti oldalon elhelyezett panoráma tükör orvosolhatná ezt a problémát.

Egy tükörre lenne szükség a Vasile Lucaciu utcán

Barth Ferenc

Az észlelt probléma helye: Fabricii utcai felüljáró
Az észlelt probléma leírása: A Fabricii út és Gr. Ureche-i útkereszteződésnél kezdődő felüljárónál korlátozó tábla figyelmeztet a 3,5 tonnát meghaladó járművek használatát tiltva, kivételt képeznek az iskola járművek. Nos kedves Uraim naponta több tucat 2o-40 tonnás jármű felelőtlenül használja. Homokkal, építőanyaggal  és kitudja még mivel a megengedetnél sokkal nagyobb sebességgel robognak át a felüljárón. Nem tudom meddig bírja az az építmény melyet gondolom szakemberek 3,5 tonna biztonságos használatára engedélyeztek. Egy térfigyelő kamera felszerelése és a megfelelő rendelkezések/büntetések kiszabása szerény véleményem szerint biztosítaná a Szatmár megyei közlekedésrendészet fizetését a jelenlegi használat alapján. S.O.S. - vajon meddig bírja a felüljáró? Ha szükséges rendszámokat is tudok közölni.

Nagy Anita

Az észlelt probléma helye: a Decebal híd lába a Szamos bal oldalán
Az észlelt probléma leírása: Talán egy állandóan ott álló közlekedési rendőr oldhatná meg a problémát: az autósok sok esetben az egyenesen haladók sávjába sorolnak be, majd "bebújnak" a balra fordulók közé. Bár elvileg fel van téve egy kamera, amelyik ezt figyeli, ehhez képest soha nem történik semmi, mindenki bújkál - ami koccanás és rosszabb esetben balesetveszélyes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: