2015-09-04 15:22:13• hírek • Kocsis Zoltán

További hét diák ment át a pótérettségin

A kedden közzétett eredményeket követő fellebbezések után további hét diák ment át az idei pótérettségin Szatmár megyében. A pótérettségi sikerességi aránya ezzel mind megyei, mind országos szinten egy százalékkal javult.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint összesen 173-an kérték dolgozataik újrajavítását. Érdekességképpen ez a szám eggyel több, mint azoké, akik sikeresen pótérettségiztek. A fellebbezések után 112 esetben nem változtattak a jegyeken, 26 esetben csökkentették azokat és 36 esetben emelték meg. Közülük azonban csak heten örülhettek igazán.

Ezzel 179-re emelkedett a pótérettségin eredményesen vizsgázók száma, a sikerességi arány pedig 24,96%-ról 25,98%-ra emelkedett. A júniusban sikeresen érettségizőkkel együtt pedig 2015-ben Szatmár megyében összesen 2008-ra emelekdett az érettségi diplomát megszerzők száma.

Másfél százalékkal nőtt a pótérettségi sikerességi aránya országos szinten, ahol 24,1%-ról 25,67%-ra emelkedett a ráta az újrajavításokat követően. Országosan amúgy 13685-en adták be fellebbezésüket a keddi eredményhirdetést követően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: