2014-10-21 11:42:52• hírek • MTI

Totti megszakítaná Neuer pazar sorozatát

Manuel Neuer 748 perce nem kapott gólt
Manuel Neuer 748 perce nem kapott gólt

A Bayern München római vendégjátéka lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája slágermérkőzése a keddi játéknapon.

A csoportkör harmadik fordulójából már csak azért is kiemelkedik ez a párharc, mivel a tavaly BL-győztes bajor csapat az egyik legjobb védekezési mutatóval rendelkezik, míg az olasz bajnokság ezüstérmese, az AS Roma kiváló támadójátékával hívta fel magára a figyelmet a szezon eddigi részében.

Josep Guardiola együttese 11 találkozó óta nem kapott ki, idénybeli egyetlen vereségét még a német Szuperkupáért kiírt szezonnyitó összecsapáson könyvelhette el. Emellett az is igazolja a Bayern München kiváló formáját, hogy legutóbbi nyolc mérkőzésén, összesen 748 perce nem kapott gólt. Manuel Neuer kapuját még augusztus 30-án a Schalke 04 gárdájának sikerült bevennie az 1-1-es döntetlen alkalmával.

Az AS Roma eddigi kilenc találkozóján mindig betalált a riválisok hálójába, összesen húsz gólt szerzett az idényben - igaz, a Bayern mérlege nyolc bajnokin 21 gól. A Farkasok csapatkapitánya, a 23. profi szezonját töltő 38 esztendős Francesco Totti vezette támadó gépezetet csupa kreatív és gólérzékeny futballista alkotja, így Rudi Garcia, az olaszok vezetőedzője válogathat, hogy éppen kiknek szavaz bizalmat. Az elefántcsontparti Gervinho, a bosnyák Miralem Pjanic, a szerb Adem Ljajic, illetve az egyaránt olasz Mattia Destro és Alessandro Florenzi közül mindenki egészséges és nagyszerű formának örvend. A legutóbbi fordulóban elért találatával a BL történetének legidősebb gólszerzőjévé vált Totti helye ezúttal szinte biztos a kezdő tizenegyben.

A főpróba mindkét csapatnak jól sikerült: a Bayern 6-0-ra verte a sereghajtó Werder Brement, míg az AS Roma 3-0-ra a Chievót. Az olaszok francia trénere úgy vélte, kedden nem ők lesznek az esélyesek, mert a világ egyik legjobb csapatával néznek szembe.

Az olasz gárdának valamivel fontosabbnak tűnik a mérkőzés, kiváltképpen hazai pályán; amíg a Bayern hibátlanul rajtolt, addig a rómaiak már hullajtottak pontokat, igaz, a Manchester City vendégeként elért 1-1-es döntetlen a végelszámolásnál még értékesnek bizonyulhat.

A keddi játéknap másik érdekesnek ígérkező összecsapásán a Barcelona az Ajax Amsterdamot látja vendégül. A katalánoknak mindenképpen szükségük van a három pontra, mivel az előző körben kikaptak a PSG-től, illetve az sem mellékes a számukra, hogy az Ajax elleni találkozót követően milyen hangulatban várhatják majd a hétvégi bajnoki rangadót, a Real Madrid elleni El Clásicót.

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló:
E csoport:

CSZKA Moszkva - Manchester City 19.00 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro, DolceSport1
Roma - Bayern München 21.45 DigiSport1.hu, DigiSport2.ro, DolceSport1

F csoport:
Barcelona - Ajax 21.45 Sport1.hu, TVR1, DigiSport1.ro, DolceSport2
APOEL Nicosia - Paris St. Germain 21.45

G csoport:
Chelsea - Maribor 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro
Schalke - Sporting Lisszabon 21.45

H csoport:
Porto - Athletic Bilbao 21.45 DolceSport4
BATE Boriszov - Sahtar Donyeck 21.45 DolceSport3.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: