2015-02-01 19:56:00• hírek • Kocsis Zoltán

Több száz kilométernyi vezetékkel a fejünk fölött

Törvény előírja ugyan, mégis, gyakran hagyják figyelmen kívül. Miközben Nyugat-Európában alig látni villanyoszlopokat (kivéve a magasfeszültségűeket), addig nálunk még a városokban is kábelrengeteget látunk, ha felnézünk a fejünk fölé. Ettől szeretne megszabadul a városi tanács RMDSZ-es frakciójának néhány tagja.

A problémát először közel egy éve, 2014 áprilisában Nits János vetette fel. Az idei első rendes tanácsülésen aztán kollégája, Maskulik Csaba is szóba hozta a problémát, egy konkrét javaslattal is előrukkolva.

„Ha már megvalósíthatósági tanulmányt készítünk a közvilágítás modernizálása céljából, arra várva, hogy uniós támogatást kapjunk rá, akkor nem értem, miért nem készítünk egy hasonló tanulmányt arról, miként telepíthetnénk a föld alá a különböző vezetékeket", fordult a városvezetéshez a tanácsos.

Érvei alátámasztására Maskulik egy megdöbbentő adattal is előállt: Szatmárnémetiben 230 kilométernyi villanyvezeték közül csak 20%-a van a föld alatt. A levegőben húzódó vezetékek túlnyomó többsége pedig nem is szigetelt kábel...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: