2016-09-30 18:41:36• hírek • Szatmár.ro

Több pénz az iskoláknak és a VSK-nak

A legutóbbi rendes havi tanácsülésen költségvetés-kiegészítésről is szavaztak.

A költségvetés-kiegészítés megszavazását megelőzően Maskulik Csaba azt javasolta, hogy az iskolák karbantartására a tervezetben található összegnél 200 ezer lejjel többet utaljanak ki, illetve ahogy a VSK-nak szánt 200 ezer lejt újabb 200 ezer lejjel toldják meg. Ez utóbbira csapott le az ellenzék. Gyakorlatilag a kitalandó összeg emelésére azért volt szükség, hogy a fizetésemelések miatt keletkezett többletkiadást ki tudják fizetni a következő időszakban.

"A bajnoki szezont megelőzően a férfi kézilabda és a női kosárlabdacsapat is meghívást kapott az első ligába. Igent mondtunk mindkét meghívásra, de az értékelhető szerepléshez több új, élvonal-érett játékost kellett igazolni, nekik pedig nagyobbak az elvárásaik" - magyarázta Magyar Lóránd, az RMDSZ frakcióvezetője.

Az ALDE-párti tanácsosok azzal támadták a határozat-módosítást, hogy a VSK vezetősége előbb aláírta a nagyobb fizetésekről szóló szerződéseket és csak utána vitte a tanács elé az ügyet. Maskulik Csaba válaszában elmondta: kicsit valóban suta helyzet alakult ki, de ilyenre remélhetőleg nem lesz újra példa. Most azért történt ez így, mert egy-két igazolás ügyében azonnal kellett dönteni, ám tanácsülésre ez idő alatt nem került sor.

Magyar Lóránd a VSK-val kapcsolatos vita lezárásaként megjegyezte: komolyan el kell gondolkodni a VSK esetleges átalakításán, dönteni kell arról is, hogy magtartják-e a Dorel Coica idején létrehozott rengeteg szakosztályt, vagy ezekből néhányat megszüntetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: