2015-05-23 16:14:21• hírek • Szatmár.ro

Több mint négyszázan gyalogoltak a jótékonysági maratonon

Szombaton tartotta kilencedik jótékonysági gyalogmaratonját a Szatmári egyházmegyei Caritas Szervezet. Most több mint négyszázan válaszoltak a felhívásra és gyalogoltak a fogyatékkal élők megsegítésére a régi főtérről az Aquastarig. A kellemes sétát követően finom falatok, tombola és egyéb szórakozási lehetőségek várták a lelkes résztvevőket.

Reggel 9 óra körül dördült el a rajtpisztoly és indult el a több mint négyszáz résztvevő az idén immár kilencedik alkalommal megszervezett Caritas Gyalogmaratonon. Az időjárás a vártnál is jobb volt, így szikrázó napsütésban indultak a szolidaritás jegyében gyaloglók az Aquastar élmény- és gyógyfürdő felé.

Az új főtérről az Eötvös (Alexandru Ioan Cuza Voda) utca felé indultak, majd balra tértek az Árpád (Vasile Lucaciu) utcánál, a Rákóczi (Mihai Viteaul) utcán folytatták útjukat, majd a Református Gimnáziumnál jobbra térve indultak az Aquastar felé.

A 6 kilométernyi táv senkinek sem okozott gondot, kisgyemekek és nyugdíjasok is vidáman és még mindig energiával tele érkeztek a fürdőhöz. Voltak akik rollerrel, voltak akik biciklit tolva - vagy helyenként felpattanva rá - haladtak, és még egy rajtszámmal ellátott kutya is erősítette a mezőnyt.

Az Aquastar hátsó bejáratához érve mindenki kapott egy-egy étel- és ásványvízjegyet. Sokan vettek tombolát is: a jegyek mindenike nyerő volt, minden szerencsevadász ajándékokkal teli zacskót nyert - 13 óra körül pedig kisorsolták a fődíjat: egy kerékpárt.

A gyaloglókat Dr. Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas igazgatója köszöntötte, gratulálva a táv teljesítéséhez és megköszönve a részvételt.

Caritas Gyalogmaraton 2015

Ilonczai Tamás, a rendezvény fő támogatója, az Autonet Import kft. marketingigazgatója is köszönetet mondott a résztvevőknek és mindenkit biztosított: ahogy az előző években, a cég jövőre is támogatni fogja a jubileumi, tízedik jótékonysági maraton megszervezését. A főtámogató idén a jótékonysági maraton alkalmából 3 ezer euróval támogatta a Caritas fogyatékkal élőkkel kapcsolatos programjait.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: