2015-07-24 16:40:46• hírek • Szatmár.ro

Több mint kétszázan indultak kajakkal-kenuval Szamossályi felé a Szamoson

Falunapot tartanak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szamossályiban, s ennek alkalmából idén is kajakos-kenus vízitúrát indítottak Szatmárnémetiből az ünneplő település felé. A Decebal híd lábának közeléből indultak útnak pénteken dél körül a profi és amatőr "hajósok".

Négy autóbusz érkezett pénteken délelőtt a magyarországi Szamossályiból Szatmárnémetibe, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település falunapi programjának részeként kajak- és kenutúrán lehajózzanak a Szamoson. Kicsik és nagyok, férfiak és nők, profik és először csónakba szállók is voltak a csapatban, akikhez néhány szatmári kajakos - a Nomad Kayak sportolói - is csatlakoztak.

Sőt, Szamossályiban élő szatmáriak is voltak a hajósok között, akik vállalkoztak a közel 40 kilométeres túra megtételére. A túra persze nem megerőltető, hiszen a folyásiránnyal megegyező irányba indultak a kajakok és a lécekkel egymáshoz erősített, így sokkal biztonságosabb kenuk.

Az indulást megelőzően a helyszínre érkezett Adrian Stef megyei tanácselnök is, aki remek kezdeményezésnek tartotta a kenutúrát - egyúttal kilátásba helyezte, hogy a következő megyenapok alkalmával egy hasonló túrát is fognak szervezni. "Bebizonyosodott újra, hogy a Szamos összeköt minket: két közösséget és két megyét". A tanácselnök emlékeztetett, hamarosan sor kerül majd Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye testvéri kapcsolatának a hivatalossá tételére.

A hajósok aztán 13 óra körül indultak útnak - a járművekkel szorosan követve a szatmári kajakosokat, akik jól ismerik a hajózható részeket. A vízállás ugyanis igen alacsony, a résztvevők bőven a folyó közepéig is begyalogoltak a folyóba, és még mindig csak térdig ért a víz. A túrázókat az út során ebéd, majd vacsora, este pedig retro-diszkó várja.

Szamossályiban - mint már említettük - a hétvége folyamán falunapi rendezvényt tartanak. Szombaton fel fog lépni Maróth Viki és a Nova Kultúrzenekar, Bódi Guszti, Zoltán Erika, a Children of Distance és Pataky Attila.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: