2013-04-09 18:39:22• hírek • Póti Orsolya

Több mint 2000-en látogatták a könyvtárat a rendhagyó oktatási héten

Különféle programokkal várta a diákokat és oktatóikat április 1-5. között a Szatmár Megyei Könyvtár, hiszen az intézmény is bekapcsolódott az Oktatásügyi Minisztérium által indított „Tanulj többet, legyél jobb" rendhagyó oktatási hétbe.

Kiállításokat, mesemaratont és egyéb interaktív programokat szervezett a Szatmár Megyei Könyvtár április 1-5. között a rendhagyó oktatási hét keretében. A rendezvényeken összesen 2.095 óvodás, diák és tanár vett részt - tudtuk meg Paula Horotantól, az intézmény sajtószóvivőjétől.

A könyvtár óvodásokat, elemi iskolásokat és általános iskolás diákokat egyaránt várt a „Tudj többet, legyél jobb" hetén, de természetesen minden korosztálynak más-más programokkal készült.

A legkisebbeknek a gyermekkönyv-kölcsönző osztályon szervezték meg a „Meseolvasó maratont", amelybe megyénk és a város vezetői is bekapcsolódtak néhány órára. A meghívottak és a könyvtár munkatársai jelmezekbe bújtak: királynak, királynőnek és hercegkisasszonyoknak öltöztek és úgy olvasták fel a legszebb meséket a kis vendégeknek és az őket kísérő tanítóknak.

A programban részt vettek a Balcescu-Petőfi Gimnázium, a Lucian Blaga Gimnázium, a Grigore Moisil Gimnázium, a Dr. Vasile Lucaciu Gimnázium, a Constantin Brâncoveanu Gimnázium, az Octavian Goga Gimnázium, az Avram Iancu Gimnázium diákjai és a 9 Számú Óvoda, a Voinicelul, a Mondiala és Draga Mea Óvodák gyerkőcei, valamint a vidéki iskolákból is érkeztek tanulók.

Április 2-án került megrendezésre „A család hete - Egy hét televízió nélkül" elnevezésű program, amelyre immár negyedik alkalommal került sor a Zibo Help Egyesület közreműködésével. Ugyanerre a napra esett a Gyermekkönyvek Világnapja, ezért könyvkiállítással fogadták a legkisebbeket.

A középiskolás diákok a filmkészítés alapjaiba nyerhettek betekintést a könyvtár Biblionet elnevezésű programjának révén. A képzést Raluca Istrate és Bianca Ciceo tartották a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum 10 tanulójának. A diákok által készített rövidfilmek bemutatására április 26-27-én kerül sor, a Könyvtárak éjszakáján.

Az említett programokon kívül könyvbemutatókra is sor került, valamint arról is tájékoztatták az érdeklődőket, hogy a Szatmár Megyei Könyvtárnak sikerült megnyitni az olaszországi Cassino városkában egy román könyveket tartalmazó bibliotékát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: