2015-04-27 14:18:57• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint 16 ezer doboz csempészcigi Halminál és Nagykárolyban

Két jelentős mennyiségű csempészcigaretta-fogást ejtettek meg a szatmári határrendészek az elmúlt hétvégén, akik összesen 16.064 doboz illegális dohányárút találtak két gépkocsiban Nagykárolyban illetve a halmi határátkelőnél.

Nagykárolyban szombat délután a határrendészet munkatársai lettek figyelmesek egy Audira, amelyet látszólag magára hagytak a kisváros egyik parkolójában. Mikor közelebbről megvizsgálták a gépkocsit, jelentős mennyiségű cigarettát véltek benne felfedezni.

Az autót ezt követően a székhelyükre szállították és 11.384 doboz ukrán csempészcigarettát találtak benne 114.000 lej értékben. Kiderült továbbá, hogy az Audin talált rendszámtábla egy másik gépkocsié.

Hétfő hajnalban a 24 éves Roland P. szeretett volna Mercedesével belépni Románia területére a halmi határátkelőnél. Mivel a férfi gyanúsnak tűnt, a határrendészet munkatársai alaposan szétszedték a gépkocsit. Nem is kellett csalatkozniuk.

A gépkocsi üzemanyagtartályában, a hátsó ülések alatt, a műszerfalban és a csomagtartóban összesen 4680 doboz, 6570 lej értékű Ukrajnából csempészett cigarettát találtak. A férfit 10 ezer lejes bírsággal sújtották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: