2016-01-11 12:53:18• hírek • Kocsis Zoltán

Több kellene a tavalyi 2,5 milliónál

„Kiegyensúlyozott költségvetést készülünk letenni az asztalra, aztán a városi és a megyei tanács ülésein eldől, elfogadja-e azt a két testület", jelentette ki hétfői sajtótájékoztatón Dan Babut, az Olimpia labdarúgócsapatának elnöke.

Babut kitért arra is, hogy a felnőttcsapat játékosai azért nem kaptak közel három hónapja fizetést, mert a tavalyi szezon végén a klub nem kapta meg azt az összeget a két önkormányzattól, amit kért. „Idén szintén 2,5 millió lejes költségvetéssel számolunk, akárcsak tavaly. Az év végén hiába kértünk még 300.000 lejt, nem kaptuk meg. Igyekszünk majd bizonyos költségmegtakarításokat eszközölni. Nem csak az Olimpia küzd komoly forráshiánnyal, láthatjuk, országszerte hasonló helyzetben vannak a klubok", tette hozzá Babut.

A klubelnök felhívta a figyelmet egy rendkívül fontos tényezőre: a másodosztály lebonyolítási rendszerének megváltozása miatt a csapat utazási költségei alaposan megnőnek a jövőben! A két, területi szempontok alapján megalkotott csoport helyett ugyanis a 2016-2017-es szezontól kezdődően már csak 22 csapatból álló egy csoportos lesz a második vonal. Szakmai szempontből vitathatatlanul szükség volt a változásra, ám a nagyobb távolságok nagyobb költségeket rónak majd a klubokra.

Szóba került természetesen a stadion modernizálási terve is. Ezzel kapcsolatban Babut elmondta, a városi tanács következő ülésén dönt majd a beruházás műszaki-gazdasági mutatóiról - pozitív elbírálás esetében pedig küldik is a terveket az Országos Befektetési Vállalatnak. A folytatás pedig már tőlük függ.

Addig is az Olimpia megállapodásra jutott a Mobila és az Unio pályák üzemeltetőivel - műfüves pályák és sporttermek mellett ezeken készülnek majd a felnőtt keret tagjai. Az utánpótlás pedig a Somesul-stadiont használhatja, árulta el Babut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: