2017-01-16 14:53:10• hírek • Kocsis Zoltán

Több ezer tőkés récét számláltak meg Kismajténynál

A Wetlands International nemzetközi szervezet kezdeményezésére immár több mint száz országban számlálják meg évről évre minden télen a madarakat. Az akció egyben a vizes élőhelyek világnapját övező események részét képezi Szatmár megyében.

A madárszámlálás első lépéseként tizenöt önkéntes Paulic Csilla és Olariu Kinga biológiatanárok és Nuna Mihaela, a helyi környezetvédelmi terület gyámjának képviselője vezetésével a kismajtényi halastó madárvilágát mérte fel. Meg is számláltak közel háromezer tőkés récét, hét mezei verebet, öt tengelicet és egy szarkát.

A kismajtényi halastó nem mellesleg komoly szerepet tölt be a vándormadarak életében azok vándorútja során. Mi több, befagyásáig szép számú vízimadár is szívesen telel ott.

Hol eső, hol havazás nehezítette a számlálást, a nap végén pedig bizony jól esett a Gheorghe David polgármester és az önkormányzat által biztosított forró ital és némi uzsonna.

A számlálás a Szamos és a Túr mentén folytatódik, az eredményeket és következtetéseket pedig február 2-án, a Zöld Házban esedékes szimpóziumon mutatják majd be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: