2015-07-29 16:18:37• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenegy ország 22 művésze Erdődön

Dorothea Fleiss
Dorothea Fleiss

A tavalyi esztendő után idén is visszatér Erdődre a Dorothea Fleiss & East West Artists által szervezett nemzetközi művésztelep. Az alkotótábor augusztus 1-9. között látja vendégül tizenegy ország 22 művészét.

Japánból, Thaiföldről, Egyiptomból, Katarból, Lengyelországból, Chiléből, Olaszországból, Magyarországról, Albániából, Montenegróból és természetesen Romániából érkeznek a különböző művészeti ágak képviselői.

Az itt készült alkotásokat aztán augusztus 8-21. között lehet majd megtekinteni az erdődi vár múzeumtermében. A kiállítás megnyitója augusztus 8-án, szombat délután 14 órakor kezdődik.

A Dorothea Fleiss & East West Artists egyesületet a 90-es években hívta életre a Nagykárolyban született, de Németországban élő és alkotó képzőművész, Dorothea Fleiss. Az egyesület célja, hogy a világ minden pontjáról származó, különböző művészeti ágakban alkotó fiatal művészek megismerkedhessenek egymással, egymás kultúrájával és hogy lehetőséget teremtsen számukra a közös munkára, közös alkotásra, a közös kiállításokra.

A földkerekség 48 országának több mint ezer művésze vett már részt a Dorothea Fleiss & East West Artists egyesület táboraiban New Yorktól Stuttgartig, Budapesttől Valparaisóig. Szatmár megyében is több helyszínen szervezték már az alkotótábort, Erdődön másodszor alkothatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: