2014-11-24 12:16:50• hírek • Szatmar.ro

Tízedik éve várják a látogatókat

A piarista nővérek nagykárolyi rendháza és gyermekotthona nyílt napot tart november 29-30-án.

Már hetek óta nagy a készülődés a piarista nővérek nagykárolyi, Kalazanci Szent József templom melletti rendházában, ahol minden Advent előtt vásárral egybekötött kiállítást, nyílt napokat tartanak. Azokat a kézműves, ünnepi dísztárgyakat állítják ilyenkor ki, amelyeket a nővérek az év során a gyerekekkel együtt készítenek a kicsik kreativitása és kézügyességének fejlesztése okán.

Már a kapun való belépés után, a gazdagon feldíszített folyosó fogadja a látogatókat, akik adventi koszorúkból, karácsonyi, ünnepi fadíszekből, asztali dísztárgyakból, festett kerámiatárgyakból, gyertyatartókból és sok minden másból válogathatnak. A különböző tárgyakat ilyenkor meg lehet vásárolni, illetve adomány ajánlható fel értük.

De talán sokkal fontosabb, hogy a rendházba és család-típusú gyermekotthonba belépők megismerhetik az ott élő gyerekeket és az őket nevelő nővéreket, betekintést kaphatnak életükbe.

Minden alkalommal közelebb hozza az ünnep valóságát a piarista nővérek nyílt napja, melyre idén november 29-én és 30-án kerül sor. Szombaton és vasárnap reggel kilenc és este kilenc órák között várják a látogatókat, kedves érdeklődőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: