2014-10-27 16:00:22• hírek • Szatmár.ro

Tervben az új Hám János szobor

Zagyva László szobrászművész készíti el a városépítő püspököt ülő helyzetben ábrázoló alkotást.

Mivel a szatmárnémeti sajtóban a Szatmári Római Katolikus Püspökség közlésétől függetlenül megjelentek információk egy új Hám János szoborral kapcsolatban, a Püspökség megjegyzi:

Valóban a tervek között szerepel a Székesegyház előtti Hám János szobor cseréje egy egész alakos, a püspököt ülő pozícióban megörökítő alkotásra. A bronz szobrot Zagyva László szatmárnémetiből elszármazott nyíregyházi szobrászművész készíti, sikeres pályamunkája alapján.

Ahogy Szatmárnémeti város internetes oldalán is megjelent, a tér újrarendezése magában foglalja járólapok elhelyezését, a szobor elhelyezését, zöldövezet és a megfelelő világítás kialakítását.

A szobor egyéb részleteivel és a tér rendezésével kapcsolatos további információkkal a megvalósítás folyamatának jelen mozzanatában a Püspökség nem szolgálhat, ahogy a szoborral kapcsolatosan semmilyen híradásnak nem akart részese lenni addig, amíg az engedélyeztetés folyamata lezárul, és a szoborcsere előtt minden akadály elhárul. Amint ezek megtörténnek, a sajtót a Püspökség minden részletről értesíteni fogja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: