2016-08-24 15:27:20• hírek • Kocsis Zoltán

Teljes értékű körforgalmat a Batizi és Szatmárudvari út kereszteződésébe?

Újabb körforgalom jelenhet meg Szatmárnémetiben, méghozzá a megyeszékhely egyik legforgalmasabb pontján, a Batizi út és a Szatmárudvari út kereszteződésében. A Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai vizsgálják a változás létjogosultságát.

Minderről a polgármesteri hivatal égisze alatt működő testület keddi ülésén született döntés. Az adott ponton jelenleg is egy körforgalomhoz hasonló kereszteződés van, azzal a különbséggel, hogy jelenleg a Batizi úton közlekedőknek elsőbbségük van.

„Az eddigi „fél-körforgalom" helyett egy teljes értékű körforgalmat szeretnénk ott kialakítani. Ehhez mindenképpen szükség van a Batiz felőli forgalom lassítására is", magyarázta el Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos, a bizottság tagja.

Amint arra sokan emlékezhetünk, a Batizi út és a Szatmárutvari út kereszteződését nyolc évvel ezelőtt építették ki. A munkálatok 2008 márciusában kezdődtek és szeptember végén értek véget. Akkor újjáépítették a csatornahálózatot, a vízvezetékeket és kiszélesítették a Szatmárudvari utat. A munkálatok összeértéke meghaladta a tízmillió lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: