2009-03-13 13:26:37• hírek • Tóth Klarissz

Tavaszváró szépségtippek

A hideg téli évszak nemcsak az egészségünkre nyomta rá bélyegét, de a kedélyállapotunkat is jócskán megtépázta. A megjelenésükre adó nők idejében felkészülnek a tavasz nekivetkőzős időszakára. A fokcsikorgató hidegben a legtöbben hajlamosak arra, hogy külsejüket elhanyagolják, így a frizurájukat és a bőrüket egyaránt. Márciusban aztán nekilátnak a belső és a külső testkarbantartáshoz. Annak érdekében, hogy jó formánkat és derűlátó kedélyállapotunkat is helyrebillentsük, szánjunk némi időt néhány szépség helyrebillentő trükkre.

1. Szauna és napfénypótló szolárium. A hidegben egészségünknek, bőrünknek és a zsírpárna eltüntetésének is jót tesz a heti egyszeri szaunázás, mivel ez szemmelláthatóan szépíti a bőrt és fogyaszt. A téli sápadtság eltüntethető némi szoláriumozással, de ezt ne vigyük túlzásba. Elegendő hetente egy alkalommal, egyenletesen barnít, ráadásul megfázás esetén is hatásos.

2. Egy kis mozgás mindenkinek kell. A reggeli ébredést követően, mozgassuk meg testünk elernyedt izmait. Nem kell megerőltető gyakorlatokat végeznünk, elegendő néhány nyújtózkodás, ami felfrissít és útravalóul szolgál az aznapi feladatok végrehajtásához.

3. Megfázásűző gőzölés. Megfázás ellen az egyik leggyakrabban alkalmazott természetes módszer a gőzölés. Tegyünk forró teába néhány csepp ciprus-, levendula- vagy rózsavizet, mivel ez enyhíti a köhögést. A gyógyító olajok gőze, inhalálásként alkalmazva hatásos nátha és megfázás esetén, ugyanakkor a bőrt is szépíti. Csepegtethetünk még mentol-, fenyő-, citrom- vagy eukaliptuszolajat is a vízbe. Torokfájás esetén öblögessünk naponta kakukkfű- és bergamottolajos langyos vízzel. Fáradt, duzzadt lábakra pedig alkalmazzunk eukaliptuszolajos borogatást.

4. Bőrbarát glicerin és szarvasfaggyú. Sokan arra panaszkodnak, hogy a hideg hatására kezük, könyökük, lábuk és sarkuk kitöredezett vagy érdessé vált. Ebben az esetben a glicerines kéz- és lábápolószerek valamint a szarvasfaggyú tartalmú készítmények a leghatásosabbak. A szarvasok patazsírját bőr és lábproblémák esetén ajánlják. Már nagyanyáink is tisztában voltak azzal, hogy ezek a kenőcsök megelőzik a bőr kicserepesedését és védik azt. Kenjük be vastagon a problémás testrészt, és hagyjuk, hogy a krém alaposan beivódjon.

5. Éjszakai krém nappalra. Érdemes a fordított sorrendet kipróbálni, vagyis a még szeles, hideg napokon az éjszakai krémet nyugodtan használhatjuk nappal is. Éjszakára pedig a hidratáló, de kevésbé zsírossal kenjük be az arcunkat. Az érzékeny bőrűek hetente egy alkalommal kenjenek vitaminokban gazdag maszkot a dekoltázsukra és az arcukra.

6. Mézesmázos napok. A méz, a különböző betegségek gyógyításán kívül az egyik legjobb szépítőszer. Párhuzamosan külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk. A köröm erősítésére is alkalmas, amennyiben néhány csepp citromlevet, kevés reszelt sárgarépával és két kiskanál mézzel elkeverünk. Ásványi anyag, nyomelem és vitamintartalmának köszönhetően, mézpakolásként alkalmazva szépíti a bőrt és puhítja a cserepes ajkakat. Ne hagyjunk minden szépségápolási trükköt az utolsó pillanatra, készüljünk fel idejében a tavaszra!

A megjelenésükre adó nők idejében felkészülnek a tavasz nekivetkőzős időszakára.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: