2012-04-11 12:22:57• hírek • Szatmár.ro

Tavasszal Andalúziában

Andalúzia, Spanyolország különleges vidéke a  legelbűvölőbb arcát tavasszal mutatja. Granada, Córdoba, vagy Sevilla látványosságai mellett, fantasztikus gyalogtúrák is várják a turistákat.

Aki a Sierra Nevada oldalán épült Granadába utazik, Andalúzia egyik leghangulatosabb városába találja magát, hiszen a tereken és a keskeny utcákon szinte mindig pezsgő hangulat uralkodik. Rengeteg látnivaló, étterem és szórakozóhely várja az ide érkezőket. Itt mindenképpen érdemes megtekinteni Európa egyik leghíresebb látnivalóját, az Alhambra palotát. Az Unesco Világörökség részét képző Alhambrát a mór Naszríd-dinasztia építette, melynek során a hanyatló hatalmuk ellensúlyozása képen létrehozták a „földi paradicsomot".

Az óváros a város fölött, egy dombon helyezkedik el. A turisták talán innen élvezhetik andaluziai utazásuk egyik legszebb panorámáját: előtérben az Alhambra tündököl teljes pompájában, miközben a havas Sierra Nevada ad tökéletes hátteret az épületegyüttesnek.

Érdemes felkeresni Granada hatalmas katedrálisát, melyet 1523-ban kezdtek el építeni és méreteivel minden látogatót azonnal lenyűgöz. A fantasztikus épületek megtekintése után a belvárosban igazi mediterrán hangulat, kitűnő éttermek és éjszaka is nyitva tartó üzletek várják a látogatókat.Córdoba, a központja mindmáig megőrizte mór jellegét. A város a 10. században a nyugati arab civilizáció legjelentősebb városának számított. Ugyan a katolikus uralkodók komoly pusztítást végeztek az egykori arab emlékekben, Córdoba ma mégis az egész világon nevezetes a mór építészet remekeiről. A Mezquita mecset hatalmas belső termét 850 díszes oszlop tartja, udvarát pedig narancsfák ékesítik.



Córdobában található Alcazar palotaerődje, a14. századi katolikus királyok székhelye. Az idelátogatók a pompás belsőtermek után egy nagyszerű parkban is sétálhatnak, melynek hangulatát szökőkutak és medencék növelik. Ha ide utazol bebarangolhatod az egykori zsidó óváros sikátorait, átjáróit, és mindenképpen érdemes benézned a fehérre meszelt házak belső udvaraiba, azaz patióiba is.

Az utazás során Andalúzia fővárosát, Sevillát semmiképen sem szabad kihagyni. A városnak egyedülálló atmoszférája van, melyet az ide látogató azonnal megkedvel.

Rossini és Mozart is így volt ezzel, nem hiába játszódnak itt olyan híres operák, mint a Sevillai borbély, a Don Govanni vagy a Figaro házassága.

A város világhíres épületekben bővelkedik. Ilyen a hatalmas La Giralda katedrális, amelyet egy 12. századi mecsetből alakítottak át. Megláthatod a Reales Alcázares épületegyüttesét, mely hét évszázadon keresztül volt a spanyol uralkodók lakhelye.

A palota emeletét ma is a királyi család használja. Ismerkedj meg Santa Cruzzal, Sevilla óvárosával, melynek keskeny utcáin számtalan bár, étterem, üzlet, eldugott kis tér és virágos patio található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: