2011-12-15 17:43:56• hírek • Szatmar.ro

Tataran lett az év sportolója az olimpiai sportágak között

Csütörtök délután a megyei edzők és klubvezetők jelenlétében megnevezték az elmúlt tizenkét hónap legjobb szatmári sportolóit. Az olimpiai sportágak között Amalia Tataran, a nem olimpiai sportágak között pedig Bartincki Attila végzett az első helyen.

A Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság székhelyén megtartott eseményen Pop Daniel, az intézmény ideiglenes igazgatója elmondta, hogy a pontozási rendszer minden évben vita tárgyát képezi, de nincs mit tenniük, hisz a szakminisztérium írja elő.

Akárcsak az előző években, ezúttal is két kategóriában tüntették ki a sportolókat: az olimpiai sportágak képviselőit külön rangsorolták, a nem olimpiaiakat megint külön. Az olimpiai sportágak között Amalia Tataran megvédte címét, megelőzve a tavalyi harmadik Sámel Lórándot valamint Pándi Karolát.

A nem olimpiai sportágak kategóriájában a tavaly hatodik helyen végzett Bartincki Attila karatéka lett az első, csapattársai, Maurer Krisztina és Ernyi Kinga előtt - utóbbi egy évvel ezelőtt másodikként végzett.

Az Év Sportolói:
olimpiai sportágak:
1. Tătăran Amalia - 33, 33 pont (párbajtőröző, Szatmárnémeti Sportklub, edző: Csiszár Ferenc, 1. hely egyéniben a kadett és junior ob-n, 3. hely az ifjúsági ob-n, 1. hely csapatban a kadett, a junior és az ifjúsági ob-n, 3. hely csapatban a felnőtt ob-n és a román válogatottal a kadett Európa-bajnokságon).

2. Sámel Lóránd - 30 pont (cselgáncsozó, Szatmárnémeti Unio, edző: Terely Mihály, 1. hely az ifjúsági ob-n, 3. hely a felnőtt ob-n, 3. hely a felnőtt Balkán-bajnokságon).

3. Pándi Karola - 24 pont (cselgáncsozó, Szatmárnémeti Unio, edző: Terely Mihály, 2. hely a junior és az ifjúsági ob-n, 3. hely a felnőtt ob-n és a junior földharc ob-n.;

4. A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata - 24 pont (2. hely az élvonalbeli bajnokságban, edző: Dan Fleşeriu, az akkori keret: Orosz Andrea, Claudia Pop, Amra Mehmedic, Anita Teilane, Lori Bjork, Latoya Drake, Abisola Olajuwon Rada Giurgiu, Oana Băluţa, Oana Dunca, Mészáros Izabella, Szmutku Renáta, Nagy Anita, Romina Cristea).

5. Veres Gréta - 20,33 pont (párbajtőröző, Szatmárnémeti Sportklub, edző: Csiszár Ferenc, 1. hely csapatban a kadett, a junior és az ifjúsági ob-n, 3. hely csapatban a felnőtt ob-n és a román válogatottal a kadett Európa-bajnokságon, 2. hely egyéniben a junior ob-n).

6. Teofil Moisuc - 18,75 pont (tőröző, Szatmárnémeti Sportklub, edzők: Lengyel Éva és File Attila, 1. hely egyéniben az ifjúsági ob-n és csapatban a junior ob-n, 2. hely egyéniben a junior ob-n és csapatban az ifjúsági ob-n).

7. Batfalschi Lorena - 17,50 pont (atléta, Szatmárnémeti Sportklub, edző: Fülöp György, 3. hely ötpróbában a felnőtt fedettpályás ob-n, és a fedettpályás ifjúsági ob-n, hétpróbában az ifjúsági szabadtéri ob-n és 400 méter gáton az ifjúsági ob-n).

8. Adrian Pop - 17,40 pont ( párbajtőröző, Szatmárnémeti Sportklub, edző: Csiszár Ferenc, 1. hely egyéniben a felnőtt ob-n, 2. hely csapatban a felnőtt ob-n).

9. Cristina Pop - 11 pont (atléta, Szatmárnémeti Sportklub, edző: Horea Macarie, 1. hely 60 méter gáton a fedettpályás kadett ob-n, 3. hely 60 m gáton a fedettpályás junior ob-n és 100 m gáton a kadett ob-n).

10. Cosmin Fărcaş - 8 pont (atléta, Szatmárnémeti Sporklub, edző: Achim Radu, 2. hely 400 m gáton a junior ob-n, 3. hely 400 m gáton a junior Balkán-bajnokságon)

Nem olimpia sportágak:

1. Bartincki Attila - 95 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, edzők: Dărăban Gheorghe, dr. Fazekas Zoltán, 1. hely egyéniben a kadett ob-n katában, a kadett Európa-bajnokságon katában, a kadett Eb-n kumitéban, a kadett vb-n katában, vegyes csapatban a kadett Eb-n és az ob-n, 2. hely vegyes csapatban a kadett Eb-n katában, 3. hely egyéniben a kadett ob-n kumitéban és vegyes csapatban a kadett ob-n kumitéban, 4. hely vegyes csapatban a junior Eb-n katában).

2. Maurer Kristina - 92 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, edzők: Dărăban Gheorghe és dr. Fazekas Zoltán, 1. hely csapatban a junior vb-n katában, 2. hely egyéniben az ifjúsági vb-n katában és a junior Eb-n csapatban katában, 3. hely egyéniben az ifjúsági ob-n katában és kumitéban, 3. hely egyéniben az ifjúsági Eb-n katában és kumitéban, 4. hely vegyes csapatban a junior Eb-n katában).

3. Ernyi Kinga - 79 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, edzők: Dărăban Gheorghe és dr. Fazekas Zoltán, 1. hely egyéniben a kadett ob-n kumitéban, szinkron csapatban a junior vb-n katában, vegyes csapatban a kadett Eb-n katában, vegyes csapatban a kadett ob-n kumitéban, 2. hely egyéniben a kadett vb-n  és ob-n katában, 3. hely egyéniben a kadett Eb-n katában és kumitéban.

4. Maria Bilan - 36,50 pont (rádióamatőrsport, Szatmárnémeti Sportklub/Sly Lark, edzők: Kujbus József és Olah Marcel, 1. hely egyéniben az ob-n a foxoring próbában, stafétában és csapatban a 144 Mhz-es számban, 2. egyéniben az ob-n sprintben és csapatban a 3,5 Mhz-es számban, 3. hely egyéniben az ob-n a 3,5 és a 144 Mhz-es számban, 6. hely egyéniben az Eb-n).

5. Radu Doroş - 28,875 pont (sakkozó, Szatmárnémeti Sportlíceum, edző: Cătălin Ardelean, 1. hely egyéniben az ob-n a klasszikus, rapid és blitz sakkban, 2. hely csapatban az U18-as Balkán-bajnokságon, 3. hely csapatban a junior Eb-n klasszikus sakkban, 5. hely egyéniben a junior vb-n klasszikus sakkban).

6. Bartincki Yvette - 28,50 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, edzők: Dărăban Gheorghe és dr. Fazekas Zoltán, 1. hely szinkron csapatban a vb-n katában, 2. hely csapatban az Eb-n katában, 4. hely vegyes csapatban az Eb-n katában, 6. hely egyéniben az ifjúsági Eb-n katában).

7. Bács Máté - 26,83 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, edzők: Dărăban Gheorghe és dr. Fazekas Zoltán, 1. hely vegyes csapatban a kadett Eb-n és az ob-n katában, 2. hely egyéniben a kadett ob-n kumitéban és vegyes csapatban katában, 3. hely egyéniben a kadett Eb-n katában és csapatban az ob-n kumitéban).

8. Meszaros Mihai - 25 pont (rádióamatőrsport, Szatmárnémeti Sportklub/Sly Lark, edzők: Kujbus József és Olah Marcel, 1. hely az ob-n stafétában valamint csapatban a 3,5 és 144 Mhz-es számban, 2. hely egyéniben a Balkán-bajnokságon, 3. hely egyéniben a sprint és 144 MHz-es számban).

9. Loredana Bilan - 23,25 (rádióamatőrsport, Szatmárnémeti Sportklub/Sly Lark, edzők: Kujbus József és Olah Marcel, 1. hely az ob-n stafétában, 2. hely egyéniben az ob-n 3,5 valamint a 144 Mhz-es számban, 3. hely egyéniben a foxoring számban, 6. hely az Eb-n csapatban).

10. Fazekas Orsolya - 20,47 (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, edzők: Dărăban Gheorghe és dr. Fazekas Zoltán, 1. hely vegyes csapatban az Eb-n a kumitéban, 2. hely csapatban az Eb-n katában, 5. hely egyéniben az Eb-n katában)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: