2015-12-15 11:24:26• hírek • Szatmár.ro

Tasnádi menekülttábor: az RMDSZ konzultációt kezdeményez az ügyben

A Tasnádra tervezett menekülttábor kapcsán adott ki közleményt a Pataki Csaba vezette megyei RMDSZ.

A belügyminiszter vasárnapi közlése szerint több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes befogadóállomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában. A szaktárca vezetője az Országos Bevándorlásügyi Felügyelőség kérésére hivatkozva döntött Tasnád mellett más helyszíneken is a befogadóállomások létrehozásáról.

Egyelőre nem ismert sem a helyszín kiválasztásának indoklása, sem pedig a kivitelezés költségvonzata. Ez pedig mindenképpen aggályokat vet fel. Ezzel kapcsolatban az RMDSZ Szatmár megyei szervezete széleskörű konzultációt kezdeményez a városban és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

„Az RMDSZ nem ért egyet azzal, hogy a tasnádi emberek megkérdezése nélkül döntsenek egy bevándorlóknak szánt befogadóállomás létesítéséről a városban. Úgy gondoljuk, hogy megyénk turisztikai szempontból egyik legfontosabb településének lakosai határozott véleményt tudnak mondani a kérdésben, és erre a hatóságoknak meg kell adniuk a jogot számukra. A következő napokban erről fogjuk megkérdezni a tasnádi embereket, arról, hogy ők mit szeretnének. Nekünk az a dolgunk, hogy a közösséget képviseljük, hogy érvényt szerezzünk akaratának. A tasnádiaknak tudniuk kell, hogy számít a véleményük." - tájékoztat Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke.

A konzultáció során önkénteseink eljutnak majd a tasnádiakhoz és a város vonzáskörzetében lévő települések lakosaihoz, hogy a lakosok a témához kapcsolódó kérdésekben véleményt mondhassanak.

RMDSZ sajtóiroda,
Szatmár megye

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: