2016-02-16 14:32:29• hírek • Szatmár.ro

Citera- és népi hegedű oktatás az Aranykapunál

Az Aranykapu Kulturális Egyesület egyik fontos alapelve, hogy a hagyományok átadása hiteles forrásból, szakértő kezek közvetítésével történjék, erre az egyesület megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet.

Ezt az elvet tartotta a civil szervezet szem előtt akkor is, amikor a népzene, ezen belül is a hangszeres népzene tanítására, tanulására kötelezte el magát: olyan, nemzetközileg elismert oktatókat hívtak meg Szatmárnémetibe népzenét tanítani, akik szakmájukon belül kiemelkednek tudásukkal.

Immár másfél éve zajlik a népi citerajáték oktatása, Nauner-Agárdi Éva vezetésével, 2015 őszétől pedig elindult a népi hegedű oktatása is, melynek szakoktatója Szabó Adrien. Mindketten Magyarországról jönnek hétről hétre, hogy a Kárpát-medencében gyűjtött hagyományos, néprajzi szempontból hiteles, magyar népzenekincset oktathassák a lelkes résztvevőknek.

Mindkét csoporthoz, a citeráshoz és a népi hegedűshöz is lehetőség van még csatlakozni a második iskolai félév elején kezdők számára is, a gyerek- és a felnőtt csoportban egyaránt.

Jelentkezni lehet Mátyás Erika zenetanárnőnél a 0740-035323-as, vagy Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as telefonszámon, illetve az egyesület e-mail címén (aranykapuegyesulet@yahoo.com), vagy Facebook-oldalán.

Citeraoktatás a Fonó-Házban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: