2016-06-01 16:34:06• hírek • Szatmar.ro

Tarisznyával a nagy útra

A Református Gimnázium végzősei minden évben a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetsége által készített hímzett tarisznyákkal búcsúznak az iskolától.

Idén elegáns fekete-fehér kézműves tarisznyával indulnak a nagy útra a Refi végzősei. A nőszövetségi tagok által nagy odafigyeléssel és még több szeretettel hímzett mintákat Szász Éva állította össze. Ezek ünnepélyes átadását pedig kedden délelőtt tartották.

Ez alkalommal Nagy Erika egyházmegyei nőszövetségi elnök köszöntötte Igével a megjelenteket: „Ti vagytok a föld sója; ha pedig a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem jó azután semmire, csak arra, hogy kidobják és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és világítson mindenkinek a házban. Úgy tündököljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Máté 5, 13-16)

Szilágyi Éva igazgatónő és a tizenegyedikesek osztályfőnökei átvették a tarisznyákat. Bogya Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök és Kovács Sándor esperes is áldást kért a végzős diákokra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: