2016-09-12 16:39:02• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Érezzék magukénak ezt az iskolát!

A Szatmárnémeti Református Gimnázium újjászületésének 25. évfordulóján 602 diák és 42 pedagógus kezdte meg az új tanévet a megtelt Láncos templomban.

A hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten Erdei Árva István újonnan kinevezett iskolalelkész hirdette Isten szavát: „teljesedjetek be Lélekkel, beszélgessetek egymás között zsoltárokban, dicséretekben és lelki énekekben; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, mindenkor mindenért hálát adva a mi Urunk Jézus Krisztus nevében az Istennek és Atyának." (Éf 5,18b-20) Az igehirdető kifejtette, hogy a tanítványokhoz hasonlóan a tanároknak és a diákoknak is be kell teljesedniük Szentlélekkel, hogy áldásos legyen a munkájuk, ugyanakkor a hálaadás is fontos szerepet kell betöltsön életükben.

Kovács Sándor szatmári, Nagy Sándor nagykárolyi és Gellén Sándor nagybányai esperes is megtisztelte jelenlétével az alkalmat. Ilonczai Zsombor leköszönő iskolalelkész konferálásával Szilágyi Éva iskolaigazgató megtartotta 21. tanévnyitó beszédét: „Azt szeretném, ha a családi közösségek azonosulni tudnának iskolánk, iskolájuk céljaival, váljon értékké számunkra, amit az iskola közvetít, és akkor a pedagógusaink szaktudásának segítségével ennek az iskolának eredményessége növekedni fog. Más szavakkal: érezzék magukénak ezt az iskolát, vállaljanak részt az itt folyó munkából, dolgozzunk úgy, hogy büszkék legyünk a Református Gimnázium megnevezésre." - mondta az igazgatónő és emlékeztette arra a megjelenteket, hogy az új tanévben, a Reformáció 500. évfordulója alkalmából az iskola is fontos szerepekhez jut majd.

Mosolyt csalt az arcokra három alsó tagozatos diák szép szavalata: Máthé Abigél, Elek Barna és Csúcs Dávid állt székre, hogy tolmácsolja a verseket. Ilonczai Zsófia és Mészáros Amanda szép énekléssel vezette fel az új diákok és tanárok fogadalomtételét, amit az új iskolalelkész vett fel. A végén nemzeti imánk eléneklésével kértek áldást az új tanévre.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: