2015-11-28 10:14:23• hírek • Szatmár.ro

Tanárok, diákok egy színpadon

A Szatmári Művészeti Iskola 110 éves születésnapja alkalmából szervezett gála igen színes volt.

A Szatmár Megyei Tanács által működtetett Szatmári Művészeti Iskola fennállását több rendezvénnyel is ünnepelte. A sorozat csütörtökön a Poesis Multikulturális Központban kezdődött némi visszaemlékezéssel az elmúlt évtizedekre. A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg a tehetséggondozó központ képzőművészet és fotózás szakos diákjainak a kiállítása - kiegészítve a magyarországi, téglási II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaival.

Péntek este a zene állt a középpontban: a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében az énekl és s zene-szakos diákok mutatták meg tehetségüket, hozzájuk csatlakoztak produkciókkal az iskola tanárai és már végzett, esetenként országos elismertségre szert tett diákjai.

A gálaműsor programjában fellépett operaénekes, zongora- és gitárművészek szórakoztatták a publikumot, teret kaptak a könnyűzenében tehetséges fiatalok, szólt román népzene és gospel is - egyszóval valóban színes volt a program. A közönség elé lépett két szatmári X-Faktor sztár is Bratis Bogdan és Tudor Todut személyében.





Zhll

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: