2016-09-28 13:04:44• hírek • Szatmár.ro

Szüreti programok kicsiknek és nagyoknak

A Borókagyökér Egyesület két szüreti rendezvényt tart október elsején.

Október első napján két, szürettel kapcsolatos rendezvényt is szervez a szatmári hagyományőrző egyesület a Lépés házban és környékén, a Szejke-tanyán. A délelőtti órákban a gyerekek, este pedig a felnőttek szórakoztatásáról gondoskodnak majd a szervezők.

A délelőtti rendezvény a hagyományos préseléssel veszi kezdetét: a gyerekek lábukkal tapossák majd ki a szőlő értékes nedvét - de csak azok, akik a hagyománynak megfelelően át tudnak bújni egy karikán. Eközben a gyerkőcök népdalokat is tanulnak, uzsonnára pedig a Szejke-tanyán található kemencében sült kenyérből esznek - a zsíroskenyeret aki akarja szőlővel, akinek pedig jobban ízlik, az hagymával eheti majd. Elkészítik a hagyományos szüreti fánkot és vásárfiát is készítenek majd. Az eseményt ügyességi játékokkal zárják. A részvétel előregisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot jelezni a 0729-677-930-as számon lehet. A részvételi díj gyermekenként mindössze 3 lej.

Este a felnőttek számára szerveznek szüreti bált. Erre a belépő 40 lej személyenként, ebben benne foglaltatik az étel, a kulturális program és egy pohár pálinka - így aki komolyabb mennyiségű alkohol elfogyasztására készül, az jól teszi, ha a tarisznyájában visz magával egy üveggel. A jó hangulatról az Amulett zenekar gondoskodik, na meg Gyönyörű Zsiga vőfély, a legfőbb szőlődícsérő. Az est folyamán fellép majd a Röpike néptánccsoport és az egyesület gyermekkórusa Mesaros Amanda vezetésével. A részvételt ez esetben is a már megadott telefonszámon lehet jelezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: