2016-02-06 08:54:02• hírek • Szatmár.ro

Színvonalas előadással búcsúztatták a végzősöket

A Református Gimnáziumban az iskola tornatermében tartották a szalagtűzőt.

Péntek délután tartották a Református Gimnáziumban a végzősöket búcsúztató szalagtűző ünnepséget. A tornaterembem nem maradt szabadon egyetlen ülőhely sem, sokan állva követték a műsort, amellyel Elek Kinga XII. A osztályosait, Erdei Melinda XII. B-seit és Boga Ferenc XII. C-seit búcsúztatták a tizenegyedikesek.

Elsőként Ilonczai Zsombor iskolalelkész a bibliából idézett, majd magyarázta a hallottakat. Mint mondta, az élet küzdelem, de akiknek a lelkében ott van Isten igéje, és akik az eszerinti utat követik, tudják, hogy melyik az a lépés, ami előreviszi őket. A végzősök teljes lelki fegyverzetben lépnek ki az iskolából az életbe, így győztesek lehetnek az előttük álló küzdelemben.

"Szalagot nem csak a szalagtűzőn, hanem máskor is hordunk. Ha elvesztünk valakit, akkor a szívünk fölé fekete szalag kerül. Ha együtt érzünk a nemzetünkkel és nagyjainkra emlékezünk, akkor kokárdát tűzünk. Ma fehér szalagot tűzünk a végzősök mellére. Szalagocskát, ami a reggel még egy végben volt. Egy végben tekeredett! Egy végből valók vagytok ti is! Négy vagy nyolc év alatt összeszövődött az életetek, ugyanazokat az értékeket igyekeztünk a szívetekbe, a lelketekbe, agyatokba helyezni. Keresztényi, féltett értékeinket, nemzetünk féltett kincseit és kultúráját, nyelvünk ősi, veretes, gyönyörű szépségeit. Kívánom, hogy mindezt megőrizzétek és vigyétek magatokkal" - búcsúzott a végzősöktől Szilágyi Éva igazgató.

A beszédeket a XI. osztályosok zenés, verses, jól koreografált előadása követte, majd a XI.-esek nevében Gáti Gábor szólt a végzősökhöz, majd Gyenes Kincső szólt az iskolát fájó szívvel elhagyók nevében a maradókhoz. A beszédeket egy kis vetített visszaemlékezés követte, majd minden végzős szíve fölé felkerült a fehér szalag.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: