2007-12-25 22:43:22• hírek • Szatmar.ro

Szilveszteri babonák

Vajon tudod milyen színekbe kell öltöznöd szilveszter éjszakáján?

Gondolom sok mindent olvastál már azokról a színekről, amelyek legjobban illenek személyiségedhez. De vajon tudod milyen színekbe kell öltöznöd szilveszter éjszakáján?

Ha kiindulunk abból az elgondolásból, hogy minden szín magával hoz egy bizonyos jólétet, amiért érdemes hordanod, akkor szilveszter napján minden színt hordanod kellene. Mivel ez nem lehetséges, el kellene gondolkodnod azon, hogy mi az, amit a leginkább szeretnél az újévben és ahhoz megfelelően öltöznöd.

Íme, néhány babona, amelyet különböző népek a szilveszter napján hordott ruhák színéhez kötnek:

A piros színhez kötődik az egyik legklasszikusabb babona, miszerint ha meg akarod találni jövendőbelidet, akkor piros alsóneműt kell hordanod szilveszterkor. A babonában leginkább a spanyolok és a mexikóiak hisznek, de a latinok a legfőbb éltetői a létező babonának.

Ugyancsak az alsóneműhez kapcsolódik a sárga szín viselete, amely szerencsét és szerelmet ígér a venezuelai és ecuadori latinoknak, valamint pénzt hoz a braziloknak és a mexikóiaknak.

A narancssárga az a szín, amely összevonja a fent említett szerencséket. A szín hordható látható helyen is, gondolok itt egy könnyed blúzra vagy egy nyaksálra.

A Fülöp szigeteken kör alakzatokat tartalmazó ruhákat hordanak Újév éjszakáján, mert úgy gondolják, hogy az ilyen mintázatú ruha viselete jólétet és szerencsét hoz az újévben.

Hordjál zöldet, ha szeretnéd, hogy az újév leginkább egészséget hozzon számodra. De ahhoz, hogy minél több pozitív energiára tegyél szert, jobban teszed, ha a zöld színt fehérrel kombinálod.

Mit viseljünk?

A sárga kombinálása a feketével nagy kihívást jelent a szilveszteri öltözetet illetően. Fontos, hogy úgy használd a két színt, hogy ezek ne versenyezzenek egymással.

Ha a klasszikus fekete ruhát választod, nyugodtan feldobhatod pár sárga kiegészítővel: egy derékra csatolt sárga szíj, egy nyaksál, hajcsattok vagy sárga színben pompázó ékszerek.

Abban az esetben, ha az öltözeted alapdarabja sárga színű, válassz kiegészítőnek fekete ékszereket.

  • Pozitív színű kombinációt jelöl a rózsaszín zölddel vagy kakival való kombinációja. Ezeket a színeket használhatjuk ugyanazon az öltözéken, de csak árnyalva az alap ruhadarabot. Például, egy sötétzöld blúz árnyalható egy rózsaszín szegéllyel.
  • A szürke pirossal való kombinálása igen divatos asszociáció, ám vigyázni kell, hogyan választjuk meg ruháinkat. Ne válassz olyan ruhadarabot, melyen mindkét szín szerepel. Inkább válassz egy elegáns szürke ruhát, melyet kiemelhetsz egy pár piros fülbevalóval.
  • A lila-szürke, vagy lila-fekete olyan kromatikus kombinációk, amelyek nagyszerűen illenek a szilveszteri mulatozáshoz. Ráadásul ezek a színek fellelhetőek számos merész, csillogó anyagokban is.

És, hogy ne maradjon el az Újévi szerencse sem, hazánkban az a babona kering, hogy Újév éjszakáján mindenképp legyen rajtunk egy új darab és az anyagi jólét biztosítására sok pénz a zsebünkben.

Szelényi Anna

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: