2014-04-16 17:06:42• hírek • Kocsis Zoltán

Szigorúan ellenőrzött hústermékek – fél tonnát vontak ki forgalomból

A Román Rendőrség átfogó országos ellenőrzési akciót hirdet a húsvéti ünnepek előtt. Az ellenőrzések célja a hús és az élő állatok kereskedelmének szemmel tartása, az adócsalási kísérletek visszaszorítása.

A következő napokban a rendőrség munkatársai ellenőrzési pontokat állítanak majd fel a forgalmasabb útvonalak mentén. Ennek célja elsősorban az élő állatok szállítását szabályozó törvények betartásának, másodsorban a hús szállításának és kereskedelmének ellenőrzése.

Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársaival a rendőrök a következő napokban a piacokat, vásárokat és vágóhidakat veszik górcső alá. Itt igyekeznek felmérni, mennyire tartják be az állatok levágásáról, feláldozásáról szóló előírásokat, törvényeket.

A szakemberek ellenőrizni fogják a mészárszékeket, húsüzleteket és azokat a kereskedelmi egységeket, ahol húst lehet vásárolni. A törvényeknek megfelelő tárolás és kiszolgálás mellett a szakemberek igyekeznek kiszűrni az illegális „húsmozgásokat", azaz az adócsalással kapcsolatba hozható illegális kereskedelmet.

Ezzel együtt a Szatmár Megyei Prefektúra rendelkezésének következtében a rendőrség, az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági Igazgatóság, a fogyasztóvédelmi hatóság, a mezőgazdasági igazgatóság munkatársai az elmúlt napokban ellenőrizték a megye szupermarketeit, üzleteit, mészászékeit, vágóhídjait, piacait. Ezek során épp úgy találtak nem megfelelően felcímkézett terméket, mint lejárt szavatosságút.

Az ellenőrzések során 3,5 kilónyi húst végleg, 518 kilogrammnyit pedig ideglenesen kivontak a forgalomból. A hatóság összesen 11 bírságot rótt ki 61.000 lej értékben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: