2017-01-04 14:57:36• hírek • Szatmár.ro

Szigorú katonaorvos fog rendet tenni a Szatmár Megyei Kórházban?

Ideiglenesen kinevezett igazgatók vezetik a kórházat, egy rövid ideig pedig a betegek étkeztetése is kérdésessé vált. A tervezett saját kórházi konyha  megnyitásával kapcsolatos közbeszerzések még meg sem kezdődtek. Új vezér kerül hamarosan a kórház élére, akitől a megyei tanács vezetősége az ügyek rendezését várja.

Az utóbbi hetekben igen gyorsan cserélődtek az ideiglenesen kinevezett menedzserek a kórház élén, miután Marcela Papici betegszabadságra ment, Raluca Tarba lett néhány napra ideiglenesen menedzser, majd január elsejétől Fanea Dumitru vezeti ideiglenesek a kórházat, aki amúgy az orvos-igazgatót is helyettesíti – Mare Paula gyermeknevelési szabadságon van.

„Szinte csak az asszisztensekért felelős igazgató van tisztségébe kinevezve. A sok ideiglenes vezető miatt pedig stratégiailag fontos ügyek nem haladnak” - magyarázza Pataki Csaba megyei tanácselnök.

Úgy tudjuk, hogy Camilo Coste van kiszemelve a posztra, aki szatmári származású, Kolozsváron egy katonai kórházat vezetett már, munkáját pedig igen nagy elismerés övezte.

Ugyan az eddigi kórházvezető többször is hangsúlyozta, hogy zajlik a kórház saját konyhájának a kialakítása, az utóbbi napokban kiderült, hogy semmiféle közbeszerzési eljárást nem indítottak el a konyhai eszközök, alapélelmiszerek, szállítóeszközök beszerzésére. Viszont a betegek étkeztetését eddig ellátó céggel január elsején lejárt a szerződés! Hogy biztosított legyen a betegek étkeztetése, a kórház kénytelen volt fél évvel meghosszabbítani a szerződést a céggel.

„Mindenképp úgy gondoljuk, hogy a saját konyha a megoldás annak érdekében, hogy a betegek jobb minőségű ételt kapjanak. A konyha beindítására pontos időpontot nem tudok mondani, hiszen a kórház vezetősége javarészt ideiglenes igazgatókból áll. Amint sikerül egy végleges menedzsert megbízni a kórház vezetésével, ebben az ügyben is lesz előrelépés” - mondja Pataki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: