2014-09-15 17:43:19• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonnyolc osztály és 700-nál több gyerek kezd a 10-es suliban

„Biztos untátok már a vakációt és alig vártátok az iskolakezdést", viccelődött Pataki Zoltán, a 10-es Számú Általános Iskola igazgatója hétfő reggel. Valószínűleg ő sem várt hangos igenlést, ettől függetlenül viszont tény: 9 órakor az általános iskolákban elkezdődött az tanév.

A 10-es Számú Általános Iskolában 28 osztályban hétszáznál is több diák kezdte meg (vagy éppen folytatta) hétfőn a tanulmányait. Három osztálynyi nulladikos diák áll élete első nagy kalandja előtt - közülük két osztály magyar.

Az évnyitó ünnepség kezdeteként a nulladikosok és pedagógusaik vonultak be az udvarra, a nagyobbak pedig virágokból készítettek „alagutat" számukra. A „búj-búj zöld ág" után rövid mazsorett-előadás következett, majd Pataki Zoltán kétnyelvű beszédében köszöntötte a jelenlévőket. Kihangsúlyozta, hogy az iskola épületében még zajlanak a modernizálási munkálatok, ez az év végéig még kellemetlenségeket okozhat, ezért a gyerekek, szülők és tanárok türelmét, megértését kérte.

Eredményes tanévet kívánt Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is, aki emlékeztetett : „ez az iskola évről évre bizonyította, hogy versenyképes tudást képes biztosítani diákjai számára". Az intézmény hajdani diákja külön köszöntötte a legkisebbeket és azon meggyőződésének adott hangot, hogy jó közösség alakul majd ki idén is az iskolában.

Magyar Lóránd, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke is sikeres tanévet kívánt és biztosított mindenkit a polgármesteri hivatal és a városi tanács támogatásáról.

Az ünnepség végén a három nulladikos osztály egy-egy képviselője szavalt el egy-egy verset, majd az osztályfőnöki órák már a tanévről szóltak és nem az ünneplésről.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: