2016-11-28 18:00:54• hírek • Szatmár.ro

Szerdán kapcsolják fel a díszkivilágítást és kezdődik a karácsonyi vásár

Nem kell már sokat aludni, és karácsonyi fényekben úszik majd Szatmárnémeti régi és új városközpontja. A karácsonyi fényeket november 30-án 18 órakor fogja felkapcsolni Kereskényi Gábor polgármester, természetesen szatmári gyerekek segítségével. Ekkor veszi kezdetét az egy hónapon keresztül tartó karácsonyi vásár is.

November 30-án, 18 órakor a régi városközpontban, a Pannónia (Dacia) Szállóval szemben, a parkban felállított karácsonyfánál fogja felkapcsolni a helyszínre érkező gyermekek segítségével Kereskényi Gábor polgármester a díszkivilágítás fényeit. A város téli fényei 350 ezer lejbe kerültek és a régi és új városközpontot, illetve a főterekről nyíló fontosabb utcákat fogják ünnepi fénybe öltöztetni. Három karácsonyfát állítanak, egyet a régi, egyet az új városközpontban, egyet pedig a Kossuth-kertben.

A díszkivilágítás felkapcsolására sok-sok gyermeket várnak, akiket majd egy kis édességgel lepnek majd meg.

Az ünnepi fények beindításával egyszerre rajtol a karácsonyi vásár az új főtéren található rendezvénygödörben és környékén. Több mint 70 árus lesz jelen, forralt bortól fajátékokig mindent lehet majd a kézműveseknél és hagyományos termékeket árusítóknál kapni.

Ugyanott egy színpadot is feállítanak, amelyen a vásár szinte minden napján - a nyitónap kivételével - 16 órától helyi iskolások adnak elő karácsonyi énekeket, majd 18 órától meghívott fellépők gondoskodnak majd a jókedvről és a karácsonyi hangulatról. November 30-án 18 órától a Szatmári Művészeti Iskola diákjai lépnek majd fel.

December 2-án 18 órától az Inedit együttes fog koncertezni, 3-án pedig a Szent Péter és Pál templom kórusa, valamint Gheorghe Negrea és Ionel Bledea folkénekesek lépnek majd színpadra. December 4-én 18 órától a Csodaszarvas hagyományőrző csoport, valamint Romina és Cristian koncertezik. December 6-án a MIK és a City Rádió által szervezett Mikulásnapon a Ghymes és az Irigy Hónaljmirigy fog fellépni. A további napok műsorára még visszatérünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: