2015-09-23 17:40:27• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Szerbiába látogatott a Szatmári Református Nőszövetség

Szeptember 17-20. között Kárpát-medencei Imanapi Előkészítő Konferencia volt Bácsfeketehegyen, Szerbiában. Nagy Erika Lp, a KREK Nőszövetségi alelnökének beszámolója.

A lelki egység a Kárpát-medencei reformátusok között sohasem szűnt meg, hiszen az elszakadt részegyházak továbbra is egy gyökérből táplálkoztak. Ezt a lelki egységet az a bizonyos 2004. december 5-i népszavazás sem bontotta meg. Erre egy bizonyíték az is, hogy létezik ez a Kárpát-medencei imanap, amikor egymásért imádkozunk."- hangzott Ft. Halász Béla püspök köszöntése.

A soron következő imanapi programot összeállító egyházkerület nőszövetségi vezetői Imanapi Előkészítő Konferenciát tartanak, amely alkalomra meghívják a Kárpát-medence 10 egyháztestének nőszövetségi vezetőit. Így történt ez idén ősszel is, immár 10-ik alkalommal.

Ft. Halász Béla püspök, Halász Zsuzsánna kerületi nőszövetségi elnök, Gyenge-Szlifka Tilda Kerületi nőszövetségi titkár, Oroszi Attila bánsági esperes, Bácsfeketehegyi lelkipásztor fogadtak bennünket.

Pénteken több mint 300 kilométert megtéve ismerkedtünk meg a Szerbiai Református Egyházkerület településeivel, fontosabb városaival, templomaival és nevezetességeivel. Így jártunk Nagybecskereken, Nt. Kiss Nándor esperes gyülekezetében, a város múzeumában. Eleméren tisztelegtünk Kiss Ernő huszár-ezredes sírja előtt és a mellette levő római katolikus templomot néztük meg, Aracson az István király által épített puszta-templomot csodálhattuk meg, visszarepülve az idő szárnyán történelemi múltunkba, majd a térség második legnagyobb városa, Szabadka szecessziós műemlékeiben, feledhetetlenül szép városházában gyönyörködhettünk. Így nemcsak testvéreinket ismerhettük meg, hanem a helyet, az országot is, ahol élik mindennapjaikat.

Szombaton került sor az imanapi program ismertetésére, találkozhattunk a Szerbiai Református Egyházkerület majdnem minden lelkipásztorával és nőszövetségi küldöttségével. A nőszövetségek gyülekezetenként különleges és jellegzetes süteményeket készítettek bemutatásra és megvendégelésünkre és elhozták kézimunkáikat is.

Vasárnap, találkozónk utolsó napján Bácsfeketehegy református templomában közös Istentisztelettel és Úrvacsorával zárult az asszonyok református magyarokért imádkozó konferenciája. Volt és van miért imádkoznunk! Jó volt megszilárdítani egységünket, hiszen ez a XXl. század komoly próbatétel elé állít mindnyájunkat. 31-en vettünk részt 9 egyházkerületből. Királyhágómelléket Bogya Kiss Mária kerületi nőszövetségi elnök, Vinczéné Pálfi Judit kerületi missziói előadó-tanácsos, Nagy Erika kerületi alelnök és Gyapai Klára egyházmegyei alelnök képviselte. Félelemmel indultunk és békére találtunk Szerbiában, Istenünk szeretetölelésében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: