2014-08-17 14:41:22• hírek • Szatmar.ro

Idén is Remetére hív Széchenyi

Különböző objektív okok miatt (betegség és egyebek) pár hete még úgy tűnt, hogy megszakad a 25 éve tartó sorozat, és elmarad a hagyományos Széchenyi-megemlékezés. Szerencsére a község remetei származású és lakosú alpolgármestere, Rákos Gyula jó lokálpatriótához méltóan magára vállalta a főszervezést. Ennek köszönhetően idén ugusztus 3O-án, szombaton tartják meg a szokásos nyárvégi Széchenyi-ünnepséget Kőszegremetén.

Némi eltéréssel a program úgy alakul, amint azt az  eddigi években megszokhattuk. Délelőtt 11 órakor ünnepi istentisztelet lesz a helyi református templomban, 12 órakor pedig zarándoklat indul a falu fölött álló Széchenyi emlékoszlophoz. Itt  a felszólalók bemutatják, miért időszerű ma is gróf Széchenyi István, a XIX. század magyar reformmozgalmának vezéregyénisége.

Ezt szavalatok és koszorúzás követi, majd a Szózat elhangzása után 14 órakor díszebédre várják a résztvevőket a kultúrotthonban.

A program délután 17 órakor kulturális műsorral folytatódik: a közönség vidám színházi előadást követhet figyelemmel, megismerkedhet a helyi népzene és néptánc jellegzetességeivel.

A napot a 18 órától kezdődő és éjfélig tartó utcabál, s végül tűzijáték zárja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: