2016-08-31 10:29:21• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 3-án tartják a Széchenyi-megemlékezést

Kőszegremetére ingyenes buszjárat indul az alkalomból, de kerékpáros túrát is szerveznek.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ a Szatmár Megyei Tanács támogatásával szombaton, szeptember 3-án tartja Kőszegremetén a hagyományos Széchenyi megemlékezést. Ez 12 órakor ünnepi istentisztelettel veszi kezdetét, ezt követően 13.30-kor kezdődik az ünnepség a település határában található obeliszknél. A rendezvényen felszólal majd Pechy Mária, a budapesti székhelyű Országos Széchenyi Kör elnöke, Kubik József, a szabolcsi tagozat elnöke is. Kőszegremetén ugyancsak aznap 18 és 24 óra között egyfajta falunapi, kulturális programokkal teli rendezvény várja a látogatókat.

Akik részt vennének a megemlékezésen, azok igénybe vehetik a szervezők által biztosított ingyenes autóbuszt, amely 10.30-kor indul útnak Kőszegremete felé az Eötvös (Al. I. Cuza Voda) utcai buszmegállóból.

Emellett a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a Szatmári Erdélyi Kárpát Egyesület a Széchenyi biciklis emléktúrát is szervez, amely a Szatmár Megyei Széchenyi megemlékezés egyik momentuma. A túra programja szerint az indulás Szatmárnémetiből 11.22-kor lesz vonattal, érkezés Szinérváraljára 12.07-kor. Innen Avasújvároson keresztül 17 kilométer az út a Kőszegremetei obeliszkig, ez nagyjából egy órányi kerékpározást jelent.

A vállalkozóbb szelleműek akár az egész távot kerékpáron tehetik meg. Ez esetben az indulás Szatmárnémetiből reggel 8 órakor lesz. A résztvevők Szatmárudvari felé indulnak, 35 kilométert tekernek Szinérváraljáig, ahonnan a vonaton érkező csoporttal kiegészülve folytatják az utat Kőszegremete felé.

Akik vonattal térnének vissza a megyeközpontba, azok a 16.37-kor Szinérváralján megálló vonattal térnek haza, ez 17.24-kor ér Szatmárnémetibe. Azok pedig, akik visszafelé is vállalják két keréken a teljes távot, azok legkésőbb 17.00 órakor indulnak útnak Kőszegremetéről. A túravezető Szabó László lesz. Jelentkezni a 0721-425036-os telefonszámon lehet, ugyanitt válaszolnak a túrával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: