2016-02-19 19:24:25• hírek • Szatmár.ro

Szemenszedett mesét mutatnak be a színházban

Vasárnap, 11 órától bérletszünetes előadásként mutatják be a mesejátékot.

Az írónő, Gimesi Dóra egy kevésbé ismert Grimm mesét (Egyszemke, Kétszemke, Háromszemke) használt alapanyagul a Szemenszedett mese megírásához, melyben a teljes reménytelenségből tör ki a mese hőse és halad kitartóan a beteljesedés, a boldogság felé. A szatmári Szemenszedett mese életre szóló útmutatót ajánl közönségének, választ kínálva a fenti, gyötrő kérdésekre. A mesében megismerkedhetünk Erzsi sorsával, aki kétszeműnek született egy olyan országban, ahol mindenki páratlan szemű és senki nem kegyelmez az efféle torz lényeknek, mint amilyen ő. Legkegyetlenebbek a nővérei, akik kínozzák a kishúgukat, de az ország összes lakója elveszejtené a „kétszeműt". Erzsi nem törik meg, nem esik kétségbe. Belső tartásával, önzetlenségével, segítő szándékával végül küldetését is megtalálja. Mindebben segítségére van barátja, egy kecske és egy, a népmesékből jól ismert sámán-öregasszony. Erzsi párja is megérkezik az előadás végére, természetesen egy királyfi, akinek oldalán a kétszeműek országába távozik Erzsi, immár királynéként.

Az előadás a család minden tagja számára valódi kulturális kikapcsolódást ígér, szereplői: Laczkó Tekla, Bándi Johanna, László Zita, Méhes Kati - Poór Lili-díjas, Nagy Tamás és Poszet Nándor. A produkció díszletét és jelmezeit Kürti Andrea m. v. tervezte, az előadás zenéjét pedig Szátvári Csaba m. v. szerezte, ügyelő és súgó Liegner Zsolt.

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, előadások előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: