2012-02-13 17:09:03• hírek • Kocsis Zoltán

Százötvenezer lej a Város Napjára

A hónap elején elfogadott költségvetésből kiderül, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala összesen tizenkét jelentős kulturális eseményt támogat idén anyagilag a Szatmárnémeti Kulturális Napok programsorozat keretein belül. Közülük a legtöbbe a „Határok Nélkül" Nemzetközi Multikulturális Színházfesztivál kerül majd, míg legkevesebbe a Gyereknap finanszírozása.

Az idén több mint 7000 nézőt vonzó színházfesztiválra nem kevesebb, mint 250.000 lejt szán az önkormányzat. A sorban a második legköltségesebb esemény a Város Napja lesz, amelyre 150.000 lejt fordít a város. Ugyanannyit, mint a Nemzetközi Dzsesszfesztiválra és a SamFest Rockra.

A Nemzetközi Zenei Napok sorozata ötvenezer, a Partiumi Magya Napok negyvenezer lejébe kerül a városkasszának. Harmincötezer lejt költ idén a város vezetése a különböző nyári szabadtéri koncertekre, húszezret a Harsonaszó Fesztiválra, míg 15 ezret a Német Kulturális Napokra, a Poesis Kulturális Napokra, a Folk Fesztiválra. A sort pedig a Gyereknap zárja, tízezer lejjel.

Mindemellett további tízezer lejt fordít a város a tavalyi elmaradások kifizetésére valamint 145 ezer lejt az említett rendezvények különböző járulékos költségeinek fedezésére.

A költségvetésből kiderül az is, hogy a Szatmárnémeti Északi Színház fenntartása idén 3,322 millió lejbe kerül. Ebből 2,525 millió lejt tesznek ki a személyzeti költségek, 797.000-et pedig az egyéb működési költségek. A Dinu Lipatti Filharmónia idei költségvetése 2,36 millió lej, amiből 2,1 millió a személyzeti költség. Ezen két intézmény esetében fontos megjegyezni, hogy a költségek egy jelentős részét a Szatmár Megyei Tanács fedezi.

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ működését 384.000 lejjel támogatja a polgármesteri hivatal, ebből 215 ezer lejt tesz ki a személyzeti költség,

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: