2014-09-10 18:22:46• hírek • Kocsis Zoltán

Száznál több lakás hőszigetelése zajlik Szatmárnémetiben

Öles léptekkel haladunk a tél felé, amikor a számlák kifizetése mind jobban megterheli majd családi költségvetésünket. Három tömbház néhány száz lakója viszont jogosan remélheti azt, idén kevesebbe kerül majd a fűtés, mint amennyibe tavaly került. Ennek oka pedig, hogy tömbházaik hőszigetelése folyamatban van.

A munkálatok augusztus utolsó napjaiban kezdődtek és azóta is gőzerővel haladnak. Jelenleg munkálatok zajlanak a Károlyi, a Sanatatii és a Zenit utcákon. A Károlyi út 16. szám alatt található C13-as tömbházban és a 16-os lakónegyedbeli Sanatatii utca K14-es tömbházában egyaránt 44, a Zenit utca 1 szám alatti Z1-es tömbházban pedig 24 lakás található. Ez összesen 112 lakást jelent.

Amint arról annak idején beszámoltunk, a nyáron Dorel Coica polgármester félezernél is több tömbházlakás hőszigeteléséről kötött finanszírozási, majd kivitelezési szerződést. A munkálatok költségének 60%-át az Európai Unió, 20%-át az önkormányzat, a fennmaradó 20%-ot pedig a lakosok fizetik - szó sincs tehát a két évvel ezelőtti kampányban beígért ingyenes szigetelésről.

Korábban - 2012 előtt - kormánytámogatással is működött egy hasonló program, melynek keretein belül a lakóknak szintén 20%-kal kellett hozzájárulniuk a költségekhez. Akkor 13 tömbházat szigeteltek le Szatmárnémetiben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: