2015-09-02 17:07:11• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron keresztül csempészték az embereket

Német, szíriai, török, bolgár és román állampolgárokból álló bűnszervezetet számolt fel a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT). A banda embereket csempészett elsősorban Szíriából Németországba - a DIICOT vádirata szerint jelentős mértékben Szatmár megyén keresztül.

A bűnszervezet vezetője a DIICOT szerint az iraki származású német állampolgár, Badel Alias valamint Draga Paraschiv volt. Előbbit a német hatóságok kiadták román kollégáiknak, utóbbi pedig szabadlábon védekezhet.

A román hatóságok szerint a szervezet 2013-ban Törökország, Bulgária és Románia érintésével Nyugat-Európába, elsősorban Németországba csempészett főleg szíriai migránsokat. Ezek jó része Szatmár megyében, Peténél illetve Csanálosnál hagyta el az országot.

A vádirat szerint a banda négy nagy csoportra osztva dolgozott. Az első csoport Konstanca és Galac megyében illetve Bukarestben tevékenykedett. Kara Mohamed Mohamed, Mahmud Omar, Abdi Gali, Fajszal Ibrahim és Muma Abdel Aziz feleltek azért, hogy átvegyék a határon átcsempészett embereket, elszállásolták őket, majd továbbadták a banda többi csoportjának.

A második cella Szatmár megyében, Magyarországon és Ausztriában működött. A mintegy kilenc tagnak az volt a feladata, hogy átvegyék az „árút" és Petén vagy Csanáloson, bejuttassák Magyarország területére, majd onnan Bécsbe vigyék a menekülteket.

A Morariu Constantin Teodor, Nita Claudiu Panait és Lovaszi István vezette harmadik csoport Temes megyében fogadta a menekülteket, a szervezet negyedik része pedig Draga Paraschiv, Draga Gheorghe, Coteanu Nicusor, Magureanu Razvan, Karaca Metin és Halusz Nuri Husszein pedig Craiova és Temes megyében tevékenykedtek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: