2012-08-16 14:56:24• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben járt a Street View csodatricikli

A szatmári megyeközpont több pontján készít fotókat a Google bicajos munkatársa.

Szatmárnémeti utcaképekkel bővül hamarosan a Google Street View szolgáltatása. A Google Earth és Maps keretein belül fejlesztett szolgáltatás lényege, hogy a világ különböző pontjain városokról, falvakról készítenek több fényképezőgéppel fotót egy időben, így a számítógépünkön az utcákat bejárva szinte a világ másik szegletében érezhetjük magunkat. A napokban többen látták a Google speciálisan felszerelt Street View autóját Szatmárnémetiben, csütörtökön pedig a régi városközpontban sikerült lencsevégre kapnunk a Google alkalmazottját, aki egy speciális triciklin közlekedve készített egyszerre nyolc szögből tejes, 360 fokos panorámafotót a Szabadság téren.

A fotót készítő fiatalember nem volt hajlandó sokat elárulni a munkájáról, csak annyit sikerült megtudnunk, hogy a régi városközpont parkja mellett a Kossuth-kertben is készít majd fotókat, így - ki tudja mikor - a Street View-n keresztül akár a Kossuth Kertbe is kilátogathatunk. Elmondása szerint Szatmár megyében csak a megyeközpontban fotóznak, a triciklivel pedig olyan helyekre mennek, ahová autóval nem lehet behajtani.

A jármű egyébként elég fura: több zümmögő akkumulátorral, GPS-készülékkel van felszerelve, a fotós-állvány pedig zsiráf-nyakként magasodik, melynek tetején egy gömbfej található, amin 8 kamera van elhelyezve különböző szögekben - az egy időben elkészített képek pedig egy teljes körpanorámává állnak össze.

Azt, hogy mikortól láthatjuk az elmúlt napok munkáját a Street View-n keresztül, a Google amúgy Bukarestből érkezett dolgozója nem tudta megmondani.

A szolgáltatáson keresztül jelen pillanatban a világ több pontját járhatjuk be a számítógép előtt ülve, ide kattintva.

Készülnek a fotók a Google szolgáltatásához

Szatmárnémeti régi városközpontjában járt a Google-tricikli

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: