2009-02-09 11:13:51• hírek • Czinzel László

Raliversenyt rendeztek

Várakozáson felüli nézőszámmal és igazán izgalmas versennyel kezdte az idei szezont az Autosport Klub: a jó idő és a médiareklám annyi érdeklődőt vonzott a Román Autóklub gyakorlópályára, hogy a belső parkoló és később a bekötőút is meglehetősen szűknek bizonyult a parkoló autók számára.

A csaknem 30 induló között akadtak nagybányai és kolozsvári versenyzők is, amatőrök és licensszel rendelkező pilóták és egy vállalkozó szellemű hölgy is, autók között szárnyas BMW-ket és régi sport-Daciákat is éppúgy láthattunk, mint egyszerű személyautókat, viszont a 2 kilométeres körön az autó erőssége helyett inkább a pilóta ügyessége és gyakorlata számított.

A társszervező Román Autóklub versenybírói több kategóriában hirdettek győztest, az eredmények a következők:

  • N1es kategória (szériaautók 1600cm3 alatt): Zaharia Adrian, (Dacia Logan), 2. Vezendan Mihai (Honda CRX), 3. Lénárd Szabolcs (VW Vento)
  • N2es kategória, (szériaautók 1600 cm3 fölött): 1. Kiss Gabriel (VW GolfIV), 2. Feher Marius (BMW323i), 3. Balog Attila (Buick)
  • A-osztály: (épített autók): 1. Feher Marius (VW GolfII), 2. Kui Ferenc (Honda Civic)
  • Különdíj: Butka Boglárka (Nissan Micra)

Ezeken a pályákon azt is megtanulják a versenyzők, hogyan kell kivédeni az olyan helyzeteket, amikor kitör az autó fara, vagy megcsúszik egy nedves felületen, amely helyzetek a mindennapi közlekedésben is előfordulhatnak.

A két társszervező, az AutóSportKlub és az ACR a 2009-es szezonra még több ugyanilyen típusú zártpályás versenyt tervez, változó helyszíneken, az ezeken szerzett pontokat pedig a bajnokság végén összesítik.

Trabant is indult az izgalmas versenyen

Izgalmas volt a raliverseny első szakasza

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: