2014-07-21 11:43:36• hírek • Szatmár.ro

Szatmáriak a sárospataki Tündértánc Élménytáborban

Már régóta hagyomány és gyógyító program egyben, hogy a Hans Lindner Alapítvány nyári táborokat szervez a Reménysugár program rákbeteg gyermekei és családjaik számára, és már nemcsak nekik.

A június végi, szatmárnémeti tábort követően a Hans Lindner Alapítvány újra aktívan kapcsolódott be annak az évente Sárospatakon megrendezett tábornak a megszervezésébe, melyet Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány szervez.

A tábor különlegessége, hogy a szülők és a gyerekek egészséges testvérei is részt vesznek a programokon. A tábor szervezőinek célja, hogy a kórházi kezelések után a gyerekek elfeledjék a kellemetlen élményeket, egy héten át kikapcsolódjanak, szórakozzanak, jól érezzék magukat azonos korú társaikkal.

Július 7-13 között az alapítvány pártfogását élvező Szatmárnémeti székhelyű Langdon Down Transilvania Egyesület négy kedvezményezettje - Kerti Oszkár, Erdei Csilla, Pálinkás Helga és Borbály Szilárd - vett részt a sárospataki Tengerszem Campingben megrendezett Tündértánc táborban. Családjaik kíséretében egy programokban gazdag, nagyon szép hetet töltöttek az élményterápiás táborban, mely mostanra nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek leukémiás, daganatos és más betegségekből gyógyuló gyerekek.

A szervezők az évek során gyűjtött tapasztalataikat is hozzák magukkal, tudják, hogy mire van szükségük a gyerekeknek, tudják, ők nem várnak mást, csak azt, hogy mindenki ugyanúgy kezelje és szeresse őket, mint a többi gyereket. Már a megnyitó is egy szórakoztató, interaktív zenés-táncos mulatság volt Panka bohóccal. Ezután motorosok látogatták meg a tábort, és a gyerekek kipróbálhatták ezt az adrenalindús sportot is.

Élménytáborban vettek részt a beteg és sérült gyermekek

A gyerekeket minden nap más és más élményterápiás program várta és emellett nagy örömmel lubickoltak a táborbeli termálvizes medencében. Két különleges kiránduláson is részt vettek, az elsőn egy igazi rabszállítóval utaztak a sátoraljaújhelyi börtönmúzeumba, melyhez egy igen izgalmas rendőrkutyás bemutató is társult. A második kirándulás a Zempléni Kalandparkba vezetett. Ezekkel a programokkal párhuzamosan szinte állandó jelleggel nyitva voltak a kézügyességi műhelyek: textilszobrászat, harisnyakötés, porcelánfestés, stb.

Az utolsó napon a rossz idő ellenére sem maradt el a BNV koncert és a záróbuli, ahol a gyerekek meglepetés-ajándékokat kaptak, aztán ha még volt erejük, táncolhattak is. A gyerekeknek rendkívüli élményt jelentett a tábor, az anyukák is jól érezték magukat, örülni, gondtalanul játszani láthatták gyermeküket, megismerkedhettek más szülőkkel is, új barátságok  szövődtek.

Az élménytábor résztvevői

A szervezők hálatelt szívvel beszéltek arról az összefogásról, ami a táborok megvalósulását övezte, hiszen sokan járultak hozzá, segítettek, hogy a résztvevő 150 gyermek arca ragyogjon boldogan, akik sajnos valamilyen oknál fogva mégsem élhetnek olyan felhőtlen gyerekkort, mint hasonló társaik. A Hans Lindner Alapítvány ezúton is kiemelt köszönetet mond azoknak, akik Szatmárnémetiből segítették a tábor megvalósulását, illetve mindazoknak, akik adójuk 2%-át az alapítványnak ajánlották 2014-ben. Ők valóban részesei az örömszerzésnek és ezzel is életben tartják a reményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: