2015-07-20 15:13:19• hírek • Szatmar.ro

Szatmáriak a krasznai nőszövetségi konferencián

Július 18-án, szombaton került sor a szilágysági Krasznán a 16-ik Egyházkerületi Nőszövetségi Konferencia megtartására. Minden évben zászlós díszfelvonulás a találkozó nyitánya. A kezdő istentisztelet prédikátora Dénes István Lukács generális direktor volt.

Köszöntések sorozata következett: Bogya Kis Mária a KREK Nőszövetségének elnöke köszöntötte a konferencia több mint 1800 résztvevőjét és a vendégeket, határon innen és túl, majd ismertette a találkozó programját, köszöntve az előadókat is. Őt követte Szőnyi Levente, a Szilágysomlyói Egyházmegye esperese, Kovács István és Bogdán Szabolcs helybéli lelkipásztorok és Vinczéné Pálfy Judit egyházkerületi missziói előadó köszöntője. A konferencia előadói és az előadások címe: P.Tóthné Szakács Zita lelkipásztor, a Magyarországi Országos Nőszövetség elnöke: Szeresd az Urat!; Dr. Béres Klára, a Béres Gyógyszertár kommunikációs igazgatója, a Béres Alapítvány elnöke: Az Úr a te gyógyítód.

Az előadások után a Kárpát-medence református egyházkerületeinek nőszövetségi vezetői tolmácsolták szeretetteljes köszöntéseiket az ünnepi gyülekezetnek. A krasznai gyülekezet asszonyai egyedül vállalták fel a töltött káposzta elkészítését, melynek hagyományos ízei finom eledelnek bizonyultak a tikkasztó hőségben. Az egyházmegyei nőszövetségek asszonyai adományokkal támogatták a találkozó vendéglátását. A nap második felében történt az új nőszövetségi zászlók megáldása, majd az egyházmegyék költőnői és szavalói tettek bizonyságot, versek elmondásával arról, mit is jelent szeretni az Urat.

Istentisztelettel és úrvacsora-osztással zárult a találkozó. Igét hirdetett Gilicze Andrásné lelkipásztor a magyarországi Szentesről, az Országos és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének titkára, úrvacsorai ágendai szolgálatot végzett Fazakas Judit krasznahorváti lelkipásztor, a Szilágysomlyói  Egyházmegye nőszövetségi elnöke. A találkozó énekes előadója Dénes Erzsébet, az Aradi Egyházmegye elnöke volt, a konferenciafüzet énekeit Bogya Kis Áron és Annamária lelkészházaspár tanították. Bogya Kis Mária elnök asszony áldást kérve bocsátotta el a népes asszonysereget, köszönetét kifejezve a vendégfogadóknak.

'Szilágykraszna csodaszép kazettás templomában jó volt együtt lenni! A majdnem 2000 asszony fegyelmezetten, zökkenőmentesen, kitűnő szervezéssel lebonyolított szép találkozója volt ez a nap. Éreztük, valóban, mit jelent szeretni az Istent, s mit jelent az, hogy szeret minket az Úr!", méltatta az eseményt Nagy Erika lelkipásztor.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: