2017-01-09 12:37:33• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárban nem okozott gondot az extrém hideg

Az évek óta nem tapasztalt alacsony hőmérsékleti értékek ellenére Szatmár megyében nem voltak lezárt utak és még az oktatást is időben el lehetett kezdeni: nem okozott tehát komolyabb gondokat az extrém hideg, számolt pe a prefektusi hivatal.

Annak ellenére, hogy az ország húsz megyéjében is szünetel az oktatás hétfőn, Szatmár megyében a terveknek megfelelően megkezdődött a második félév, a tanfelügyelőség nem látott okot ugyanis arra, hogy felfüggessze a tanítást.

Hasonló a helyzet a közlekedés terén is. Noha Brassó, Galac és Konstanca megyékben több útszakaszt le kellett zárni, de komoly gondok voltak Máramarosban is, Szatmár megyében - a perefektúra megfogalmazása szerin - „hatékonyan zajlott" a hókotrás. A legtöbb probléma szerda éjszaka, csütörtök hajnalban adódott az Avas egyes területein, ahol akár 30-40 centiméter hó is hullott. Fennakadás azonban is sem alakult ki, hisz az említett időszakban csak az Avasban és csak a megyei utakon 224 tonna sót szórtak az utakra. Az országutakra pedig 215 tonnát megyeszerte. A közelgő hidegre való tekintettel pedig a csúszásgátló anyaggal a következő napokban sem takarékoskodtak.

A prefektúra tájékoztatása szerint az önkormányzatokat már csütörtökön figyelmeztették a várható extrém hidegre. Felszólították a polgármesteri hivatalokat, hogy a rászoruló társadalmi réteg tagjairól (hajléktalanokról) gondoskodjanak: biztosítsanak szállást és meleg ételt. Szatmár megyében a Máltai Szeretetszolgálat és a Caritas önkéntesei is forró teát és élelmiszert osztottak, a hajléktalanszálló pedig teltházas volt. A megyei kórház beszámolója szerint csak egy 64 éves férfit kellett ellátniuk fagyási sérülések miatt.

Ezen kívül az illetékes hatóságok figyelemmel kísérték a dialízisre szorulók és a terhes nők helyzetetét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: