2015-03-03 17:34:33• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyei diákok országos tantárgyversenyeken

Kölcseys diák is kijutott a kémia tantárgyverseny országos döntőjébe.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtóközleménye szerint öt Szatmár megyei diák jutott tovább a nemrég a Mihai Eminescu Nemzeti kollégiumban megtartott kémia tantárgyverseny országos döntőjébe. A döntőt április 5 és 11 között Galacon rendezik meg. Szatmár megyét a VIII. osztályosok versenyében a kölcseys Kegyes Dávid (Fülöp József tanítványa), illetve Mihai Miriam Deianira, a Grigore Moisil Általános Iskola diákjai képviselik majd.

Az országos döntőbe egy kilencedik és egy tizenegyedik osztályos diák is bejutott. A IX. osztályos Pop Ciprian a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója, a XI. osztályos pedig Matioc Cosmina Maria és a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium diákja.

A tanfelügyelőség közleménye kitér a február 28-án megtartott társadalomtudományok tantárgyverseny eredményeire is. A sikeres diákok április 7 és 10 között Mangálián vesznek részt a verseny országos szakaszán.

Szatmár megyét a IV. osztályosok versenyében Fecske Andra és Surdu Sabina (Grigore Moisil Általános Iskola) képviselik polgári nevelésből. Állampolgári nevelésből Ardelean Cristina és Branisteanu Bogdan (Mircea Eliade Általános iskola) fog versenyezni a VIII. osztályban tanult anyagból.

A nagykárolyi Onetiu Alexandra a Nagykárolyi Elméleti Líceumban tanul. A XII. osztályos diák a pszichológia tantárgyversenyen képviseli Szatmár megyét, akár az Eminescuban tanuló Puskas Mihai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: