2009-05-08 18:41:13• hírek • Ferenczi Noémi

Szalagtűző a Refiben

Pénteken került sor a Református Gimnázium Szalagtűző ünnepségére.

A Szalagtűző alkalmából zsúfolásig telt a Filharmónia, ahol ünnepélyes keretek között búcsúztatták a gimnázium végzős diákjait. Az immár hagyományossá vált Szalagtűző ünnepségen zenés-verses műsorral búcsúztak el a végzősök helyét átvevő diákok a „nagyoktól". Az ünnepségen jelen voltak a szülők is, akiknek sokszor könnyeket csaltak a szemükbe a szívhez szóló énekek, az útravalóul elhangzott bátorító szavak.

A szalagtűző közös áhítattal kezdődött. Ilonczai Zsombor, iskolai lelkész az élet fordulópontjairól beszélt, a helytállásról, az emberségről, az őszinteségről, a hitről. Ez után Szilágyi Éva igazgatónő köszöntője következett.

"Az életben a legfőbb érték a szeretet és egymás megbecsülése. Higgyétek el, sehol sem könnyű. Próbáljatok meg itthon boldogulni úgy hogy, őrizzétek meg hitetek, kultúrátokat és anyanyelveteket"- mondta el beszédében az igazgatónő.

Ez után a tizenegyedikesek műsorai következtek. Nehéz lenne felsorolni mennyi kedves, bátorító szót intéztek tizenkettedikes diáktársaikhoz. Búcsúztatóik az együtt töltött éveket, a pedagógusok odaadó szeretetét, idézték, de ugyanakkor az életben rájuk váró feladatokról is említést tettek, amelyek elvégzéséhez erőt és hitet kívántak nekik.

Ezután került sor a szalagok feltűzésére, amelyek sokáig őrzik majd a Refiben töltött évek emlékeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: