2014-07-19 16:24:20• hírek • Kocsis Zoltán

Súlyos homokos probléma Szaniszlón

Eugeniu Avram prefektus elé került az az elképesztő eset, amely lassan már a Szaniszlói Polgármesteri Hivatal normális működését veszélyezteti. Noha a prefektúra nem írhat fölül egy bírósági döntést,   a kormánybiztos fellebbezésre bíztatta a polgármestert.

A nem mindennapi történet még 2012 augusztusában kezdődött, amikor Gheorghe Calin Mates akkori polgármester tízezer tonna homokot rendelt a hivatal nevében. Mindezt tanácsi határozat nélkül és olyan körülmények között, mondják a község mostani vezetői és tanácsosai, hogy nem is volt rá igazán szükség. A legnagyobb baj azonban, hogy a 200.000 lejes árból  az önkormányzat 133.000 lejt nem fizetett ki. Kardos János Zoltán polgármester és a tanács pedig nem is hajlandó többet fizetni. Ezt az a kilenc tanácsos is megerősítette, akik a polgármesterrel együtt Avramhoz fordultak segítségért.

Állításuk szerint ugyanis a cég a megrendelt homok alig 20%-át szállította le. Ennek ellenére a cég perre vitte a dolgot, a törvényszék pedig igazat adott neki. Hátralékokkal és bírságokkal együtt fél millió lej kifizetésére kötelezte a hivatalt. Ráadásul a polgármestert, az alpolgármestert és a tanácsosokat személyesen is felelőssé tette, amennyiben az önkormányzat nem fizet. Ha viszont fizetne, akkor fél évre fizetésképtelen maradna...

„Persze, hogy nem fizetünk, hiszen ez nagyon sok pénz. Nem fogunk kifizetni egy olyan dolgot, amire nem volt szükségünk és ami nem érkezett meg a településre", jelentette ki Kardos.

Az ügy sajátos pikantériája továbbá, hogy a 2012-es választások során bekövetkezett változásokat követően a polgármesteri hivatalból eltűnt a cég és az önkormányzat között megkötött szerződés....

Mindent egybevetve Eugeniu Avram prefektus nem tudott mást tanácsolni, mint hogy az önkormányzat próbálja meg fellebbezés útján kiharcolni igazát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: