2014-07-24 16:29:31• hírek • Nagykároly.ro

Startra kész a nagykárolyi AugusztFeszt

A városnapok felvezetésére találták ki anno az AugusztFesztet. Egy rendezvénysorozatot, melyen olyan alkalmak is előtérbe kerülhettek, amelyek akár egy szűkebb rétegnek szólnak, továbbá a helyiek, a fiatalok is színpadra állhatnak. Idén nem lesznek városnapok, viszont az AugusztFeszttel igyekeznek mindenkihez szólni.

Sajtótájékoztató keretében ismertette az idei augusztusi kulturális fesztivál műsorrendjét Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője. A hagyományoknak megfelelően a 7. AugusztFesztet is A Nagykárolyi Kulturális Központtal, a városi múzeummal, könyvtárral stb. együtt szervezik. Igyekeztek a programkínálat megszervezésekor ügyelni arra, hogy nincsenek városnapok. Ugyanakkor a turisták számára is változatosságot óhajtanak kínálni. A rendezvények fő helyszíne a lovarda melletti tér lesz, ott, ahol megtartották idén a svábfesztivált.

A műsorrend:

2014. AUGUSZTUS 3-12., NAGYKÁROLY

HELYSZÍN: FESZTIVÁLSZÍNPAD

KASTÉLYKERT (Poliklinika felőli bejárat)

Augusztus 3., vasárnap, 10-13 óra, élelmiszerpiac

Madár- és háziállat-kiállítás -  Szervező: Colibri Egyesület, Nagykároly

Augusztus 4., hétfő, 18 óra, Károlyi-kastély

Irodalmi est - Nagykárolyi költők (bemutatás, szavalás, könyvkiállítás)

Román és magyar nyelvű szavalóest nagykárolyi költők műveiből a költők rövid bemutatásával és egy könyvkiállítással kiegészítve, amely bemutatja ezek köteteit, antológiákban megjelent műveit.

Szavalnak nagykárolyi diákok, a Nagykárolyi Művelődési Központ színjátszó körének tagjai, a Városi Múzeum munkatársai és tanárok. A következő nagykárolyi alkotók műveit olvassák fel: Corneliu Bala, Cristian Svecz, Adrian Ștefănuți, Claudia Oșan, George Marchiș, Dimitrie Sfâra, Sroth Ödön, Gönyey Antal, Katona József, Kádár Ferenc, Fényi István, Schwarzkopf-Erni Mihály, Kiss Zita, Fischer Botond.

Augusztus 5., kedd, 20 óra - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Halhatatlan slágerek (I) - Román könnyűzenei koncert Gheorghe Gheorghiuval (Bukarest)

1975-ben részt vett az első Országos Folkzenei Fesztiválon, ahol elnyerte a nagydíjat. 1980-ig a Flacăra csoport tagja volt, 1990-től számos nemzetközi koncerten vett részt: Izrael, Németország, Ausztria, Belgium, Olaszország, Kanada, USA. 2008-ban népszerűségi oklevelet kap az „Unde dragoste nu e, nimic nu e" című daláért, továbbá platinalemezt is.

Előtte fellépnek a Művelődési Központ Castelanii együttesének énekesei és zenészei.

Augusztus 6., szerda

17 óra, termálstrand A legerősebb férfi - regionális erőverseny a FitForce Carei és a Joy szervezésében

ora 20.00 FESZTIVÁLSZÍNPAD

Halhatatlan slágerek (II) - Aradszky László (Magyarország) koncertje

Egy 1966-os hangverseny győztese Isten véled, édes Piroskám című dalával, ami után a magyar könnyűzene egyik legszeretettebb és legértékeltebb előadója lett több százezer eladott albummal, arany- és platinalemezekkel, rengeteg koncerttel és turnéval a háta mögött.

Előtte fellépnek a Művelődési Központ Castelanii együttesének énekesei és zenészei Szűcs József felkészítésében.

Augusztus 7., csütörtök 20 óra - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Nagykárolyi Táncgála - Modern-, sport- és társastánc-bemutató a Magic Dance (Művelődési Központ), Club Dance (Diákklub) és a Lead & Follow csoportokkal. Felkészítők: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu és Bagossy Zoltán.

22 óra, termálstrand - Stand up comedy

Augusztus 8., péntek 20.30 - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Dzsesszest - Harry Tavitian (zongora, Konstanca) és Cserey Csaba (ütőhangszerek, Szatmárnémeti) rendkívüli koncertje

Az örmény származású zongorista, Harry Tavitian az International Herald Tribune szerint a kortárs román dzsessz legjelentősebb alakja. A Bukaresti Zeneakadémián végzett, 1974-ben részt vett az első Nagyszebeni Dzsesszfesztiválon, ahol négykezest játszott Richard Oschanitzkyvel. Koncertezett és részt vett fesztiválokon Romániában, Oroszországban, Litvániában, Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Bulgáriában, Portugáliában, Moldáviában, Jugoszláviában, Lengyelországban, Skóciában, Magyarországon, Görögországban, Törökországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban, Örményországban (az államelnök személyes meghívására), Szlovákiában, Svájcban, Csehországban, Ausztriában, Szlovéniában. Pályafutása 30 éve alatt számos romániai és külföldi zenésszel együttműködött. Cserey Csaba az egyik legelismertebb romániai ütőhangszeres.

Startra kész az AugusztFeszt

Augusztus 9., szombat 18.30 - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Nemzetközi folklórest - Fellépnek: Kud „Dany Vidonyec" (Moravid, Horvátország), Parapacs (Tornalja, Szlovákia), Szivárvány (Demecser, Magyarország), Ceatăra, Rote Rose (Nagykárolyi Művelődési Központ).

Augusztus 10., vasárnap 20 óra - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Operettest - operettslágerek, canzonetták, musicalek román, magyar, német, olasz és angol nyelven.

Fellépnek: Tuzson Hajnalka (szoprán, Debrecen), Tasnádi Melinda (szoprán, Nagyvárad), Tasnádi Ferencz (basszusbariton, Nagyvárad), Varkucs Róbert (tenor, Nagyvárad), Nagy Tímea (szoprán, Gyergyószentmiklós), Jecu Georgiana (szoprán, Kolozsvár), Cormoş Viktória (szoprán, Kolozsvár). Zongorán kísér: Thurzó Zoltán (Nagyvárad).

Augusztus 11., hétfő 20.30 - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Román humorest - „Ca la noi... la nimenea!" Sebastian Lupuval és Margittai Tamással (Artemotion Színház, Nagyvárad), Constantin Tănase kupléi alapján

Augusztus 12., kedd 20.30 - FESZTIVÁLSZÍNPAD

Magyar humorest Maksa Zoltánnal (Budapest)

Maksa Zoltán Karinthy-gyűrűvel kitüntetett humorista, az egyik legsikeresebb nevettető, akinek programja összetéveszthetetlen eredetiséggel van összeállítva.

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát. Rossz idő esetén az előadások a kastély lovagtermében lesznek megtartva, ahol a férőhelyek száma korlátozott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: