2015-10-09 15:45:05• hírek • Szatmár.ro

Soha nem vett még részt ennyi település a Caritas szolidaritási akciójában

A Szatmári Egyházmegyei Caritas szervezet idén is megtartja gyertyafényes szolidaritási akcióját. Szatmár megyében Szatmárnémetiben és Nagykárolyban gyújtanak majd mécseseket a nehéz sorsúakkal szolidarizálva, országos szinten összesen 54 településen tartanak hasonló megmozdulást.

A Caritas Egymillió csillag nevet viselő akciójára október 16-án, pénteken kerül majd sor, 18 órai kezdettel, egy időpontban az akcióban résztvevő összes romániai településen. Szatmárnémetiben a helyszín a megszokott, az új városközpontban, a Corneliu Coposu sétányon található rendezvénytér, a gödör lesz. Mint azt György Brigitta, a Caritas sajtóreferense kérdésünkre elmondta, soha ennyi település nem csatlakozott a kezdeményezéshez. Idén 54 településen pislákolnak majd a szolidaritás fényei.

Újdonság az is, hogy bár az elmúlt években egy-egy célcsoport iránt érzett szolidaritás jegyében szervezte az akciót, idén a fennállásának 25. évét ünneplő szervezet az összes hátrányos helyzetű személyért szervez gyertyagyújtást.

Gyertyákat a helyszínen vásárolhat majd minden résztvevő, az ezek eladásából származó összeget, illetve a befolyó adományokat pedig a nehéz sorsú szatmáriak megsegítésére fogják fordítani.

Az eseményen ugyanakkor lehetőség nyílik majd egy országos szinten indult petíció aláírása is. A petícióban a szociális szolgáltatások állami támogatásának növelését kérik a Caritas szervezetek.

Bővebb információk és részletek az eseményről és a petícióról a következő honlapokon olvashatóak: www.unmiliondestele.ro és http://www.petitieonline.com/da_servicii_sociale.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: