2016-10-24 15:24:42• hírek • Szatmar.ro

Sógorral egyeztettek a Szatmár megyei képviselőjelöltek

Egyszerűsíteni kell az európai uniós támogatások lehívását, lehetővé kell tenni, hogy a gazdák könnyebben hozzájuthassanak az összegekhez, amire nagy szükségük van. A témáról Magyar Lóránd, Szatmár megyei parlamenti képviselőjelölt Sógor Csaba EP-képviselővel egyeztetett hétvégén a Dobrai Szüreti Fesztiválon.

Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő elmondta az elmúlt évek során azt tapasztalhattuk, hogy a legbiztosabb források az európai uniós támogatások voltak, főleg a vidéki beruházások finanszírozását illetően, hiszen a különböző kormányzati források késtek, bizonytalanok voltak, sok esetben politikai hovatartozástól függtek. - A következő hat évben még több európai forrás áll a rendelkezésünkre, mint a korábbi költségvetési ciklusban. Éppen ezért, a mostani lehetőségeket maximálisan ki kell használnunk, hogy fejleszteni tudjuk közösségeinket - mutatott rá Sógor.

Magyar Lóránd képviselőjelölt, aki több mint tíz éve dolgozik a vidékfejlesztési szakmában kifejtette: "Évek óta járom a megyét, meggyőződésem, hogy csak az emberekkel beszélgetve lehet a problémákat pontosan felmérni, és a legjobb megoldások is helyben születnek. Éppen ezért parlamenti képviselőként is azért fogok dolgozni, hogy a helyi közösségek még több döntési joggal rendelkezhessenek"- fogalmazott Magyar a találkozót követően.

A szombati rendezvénysorozaton részt vett Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Túros Lóránd szenátor-, Magyar Lóránd és Erdei D. István parlamenti képviselőjelöltek is. A szombati bográcsfőzés, valamint a szüreti bál jó alkalom volt a helyi problémák egyeztetésére is. Így került szóba többek között a helyi gazdák, kisvállalkozók támogatása és az ezzel kapcsolatos bürökrácia is. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy erős bukaresti és brüsszeli parlamenti képviselettel hatékonyobban tudják képviselni a gazdák érdekeit és megoldást találni a felmerülő problémákra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: